Slovenski finale dvojic v Charlottesvillu, lovoriko odnaša Blaž Rola

03.11.2019
CHARLOTTESVILLE, ZDA - Na teniškem Challengerju sta se v finau dvojic srečala dva slovenska tenisača.

Na teniškem turnirju serije Challenger v ameriškem Charlottesvillu Blaž Kavčič in Blaž Rola nista prišla do odmevnega rezultata v posamični konkurenci, sta se pa znašla v finalu dvojic, a vsak na svoji strani mreže.

Blaž Rola je strnil moči z Američanom Mitchellom Kruegerjem, Blaž Kavčič je prav tako igral v navezi z domačinom, Sekoujem Bangouro. Nobena od teh dveh kombinacij ni bila med nosilci.

Zanimivo je bilo videti dva Slovenca na delu v dvojicah v finalu, kar se ne zgodi pogosti na turnirjh tega ranga. 32-letni Kavčič je v karieri dvakrat zmagal v dvojicah na Challengerju, prvič leta 2012 z Antoniom Veičem iz Hrvaške, drugič leta 2015 z rojakom Grego žemljo v Sacramentu. Precej bolše rezultate ima Ljubljančan v posamični konkurenci, kjer si lasti 17 lovorik, vse od leta 2009 pa do lani pa je osvojil vsaj enega v sezoni. Letos bo očitno prekinil to tradicijo. 29-letni Rola ima pet turnirskih zmag v dvojicah na Challengerjih, štiri z Buchananom, enega z Reyes-Varelo, kar je bil njegov zadnji uspeh(2017), vse do danes. Med posamezniki ima Ptujčan štiri naslove.

Rola in Krueger sta namreč v finalu premagala Kavčiča in Bangouro s 6-4, 6-1 po 55 minutah igre.

Kot zanimivost naj omenimo, da sta se Rola in Kavčič v posamični konkurenci med seboj pomerila dvakrat, obe tekmi je dobil Kavčič.


Charlottesville Tennis Challenger
Kraj: Charlottesville (ZDA)
Datum: 28.10.2019 - 03.11.2019
Kategorija: ATP Challenger 80
Podlaga: Trda
Nagradni sklad: $ 54,160

Finale(dvojice):

B.Rola/M.Krueger (SLO/USA) beat B.Kavcic/S.Bangoura (SLO/USA) 6-4 6-1

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete