Blaž Rola se je namučil v uvodu Challengerja v Trnavi!

16.09.2014
TRNAVA, SLOVAŠKA - Najboljši slovenski tenisač Blaž Rola je trdo garal, da se je kot 2. nosilec prebil v 2. krog ATP Challengerja v Trnavi.

Prvemu slovenskemu loparju Blažu Roli (85. na ATP) je v uvodnem krogu peščenega Challengerja, z nagradnim skladom 42,500 evrov, ogromno težav povzročil Vladimir Ignatik iz Belorusije. 

Dolgo časa je 23-letni Ptujčan lomil odpor leto starejšega Belorusa, sicer 204. tenisača sveta, saj je za vstop v 2. krog potreboval skoraj tri ure. Na koncu je bil Ignatik vendarle na kolenih z rezultatom 6-7(5), 7-5 in 6-4

V uvodnem delu je imel Blaž več od igre, pa po zapravljeni 'set' žogi' izgubil tajbrejk, v drugem je moral dvakrat servirati, da se je izvlekel v tretjega, kjer pa je komaj ohranil dva brejka prednosti in le tlakoval pot do osmine finala turnirja na Slovaškem, na katerem je eden največjih kandidatov za naslov.

Kljub temu, da je bilo na tekmi 23 brejk priložnosti, sta oba kar dobro držala začetni udarec, še posebej v 1. nizu, v katerim ni bilo brejkov. Rola je imel nekaj žogic, ko bi lahko prišel v vodstvo, najbolj pa mu je lahko žal za tisto in 10. igra, ki je pomenila tudi niz. No, v podaljšku je bil Ignatik bolj zbran in je tudi dobil uvodni del. Mrtvi tek sta nadaljevala v drugem, vse do 9. igre, ko je našemu teniškemu asu vendarle uspelo zlomiti začetni udarec tekmeca. V naslednji je serviral za niz, pa mu ni uspelo, na srečo pa je dobil še eno priložnost, ko je prišel do brejka v 11. igri ter malo kasneje potrdil odvzem za izenačenje v 'setih'. Ptujčan je dobil zalet in hitro z dvema brejkoma povedel 4-1, namesto mirnega konca pa se je tresel za zmago. Belorus je prišel na pol poti, v 10. igri pa je dodobra namučil Blaža. mel je dve 'set' žogi, pa izničil dve 'match' žogi, po kar nekaj minutah pa je Rola le našel način za zmago po 2 urah in 51 minutah.

 

Arimex Chalenger Trophy 2014
Kraj: Trnava (SVK)
Datum: 13-09.2014 - 21.09.2014
Kategorija: ATP Challenger
Podlaga: Pesek
Nagradni sklad: €42,500


1. krog:

2-Blaz Rola (Slovenia) beat Uladzimir Ignatik (Belarus) 6-7(5) 7-5 6-4

 

pripravil: L.S.

foto: L.S.

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete