Britanci stiskajo pesti za Bedeneta

03.03.2016
LONDON, VELIKA BRITANIJA - Selektor britanske reprezentance Leon Smith si želi, da bi v svoji ekipi lahko čim hitreje pozdravil nekdanjega slovenskega tenisača Aljaža Bedeneta. ITF bo o njegovi usodi odločala 20. marca.

V Veliki Britaniji stiskajo pesti, da bi se Aljaž Bedene lahko pridružil reprezentanci za Davisov pokal in branil barve države, v kateri prebiva zadnjih osem let. Mednarodna teniška zveza (ITF) bo o zahtevi nekdanjega slovenskega tenisača presojala 20. marca - prepozno, da bi 26-letnik Britaniji lahko pomagal na obračunu prvega kroga z Japonsko.

Bedene bi bil velika pridobitev teniške reprezentance z Otoka, saj je trenutno drugi najvišje rangirani britanski tenisač, za drugim igralcem sveta Andyjem Murrayjem. Tega se dobro zaveda tudi kapetan Leon Smith.

''Resnično upam, da se bo nekoč lahko kvalificiral. Tukaj živi že zelo dolgo. Zasluži si igrati. Da mu v tej fazi njegove kariere preprečujejo nastopati na tako velikem tekmovanju... menim, da si to res zasluži. Bil bi dobra okrepitev za našo ekipo. Aljaž je dober tenisač, super fant s pravim odnosom. In, kar je najpomembneje, lahko bi bil pomemben člen naše reprezentance,'' je za The Guardian povedal Smith.

Britanska teniška reprezentanca je lani v finalu Davisovega pokala premagala Belgijo in se veselila prvega naslova na tem ekipnem tekmovanju po letu 1936.


pripravil: Ž. J.

foto: Zimbio.com

 


 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete