Carlos Alcaraz dobil še drugi masters ter tektonsko premaknil razmerje v moškem tenisu

09.05.2022
MADRID, ŠPANIJA - Španec Carlos Alcaraz z vsakim dnem piše zgodovino moškega tenisa in potrjuje, da bo oin tisti, ki bo dejansko zamenjal t.i. veliko trojko.

Bojazen, da tenis ne bo več isti po umiku t.i. velike trojke je odveč. Dolgo smo čakali na igralca, ki bi lahko pariral oz. zamenjal prevlado Federerja, Nadala in Đokoviča in več letnikom to ni uspelo ali pa so le občasno poskusili narediti preboj. Največji trije so vse do letos uspešno odbijali napade, vse dokler na sceno ni stopil 19-letni Carlos Alcaraz. Res je, da mu še ni uspelo osvojiti turnirja za grand slam, ima pa najstnik iz Španije v kratkem na računu že dva turnirja serije masters.

Lani je prvič uspel dobiti turnir serije ATP, ko je slavil v nam bližnjem Umagu, letos je vse boljši in boljši, zadnja v vrsti senzacionalnih zmag in podvigov pa prihaja iz Madrida. V četrtfinalu je na kolena spravil velemojstra Nadala, v polfinalu po epskem obračunu še Đokoviča ter postal prvi, ki je na pesku na enem turnirju premagal omenjena velikana teniške igre, v velikem finalu pa je poskrbel za fantastično predstavo ter je s 6-3, 6-1 nadigral 2. nosilca Aleksandra Zvereva.

Ni kaj, Španec je po zmagi nad 3. igralcem sveta vpisal že sedmo nad tenisači iz elitne deseterice in letos vodi na turneji s štirimi turnirskimi naslovi. ''Noro, počutim se fantastično, ko vidim, da a lahko premagam vse te igralce. Premagati dva najboljša igralca v zgodovini in nato v finalu še Zvereva, ja, to je najboljši teden v moji karieri'', je kar žarel Alcaraz, tenisač, ki v najstniških letih kaže izjemen potencial ter veliko fizično in psihično kondicijo. Še leto dnoi nazaj je bil 120. igralec sveta, danes je številka 6 svetovnega tenisa. 

V dominantnem finalu se Carlito ni soočil z brejk žogo, kar jasno kaže, da je nadigral Nemca. Na lestvici, ki pelje na zaključni turnir pa se je povzpel na 2. mesto. Je tudi tenisač z največ dobljenimi dvoboji v letošnjem letu (28). Prvič po letu 2007 in Davidu Nalbandianu se je zgodilo, da je v Madridu nekdo izločil tri izmed prvih štirih tenisačev sveta. Takrat se je turnir igral še na trdi podlagi, Argentinec pa je po vrsti ugnal veliko trojko. 

Zverev je poskušal dobiti tretji naslov v španski prestolnici. V magični kocki je bil najboljši leta '18 in '21, a je pač naletel, kot se je sam izrazil, na trenutno najbolj vročega tenisača na turneji in verjetno v tem trenutku tudi najboljšega.


Mutua Madrid Open
Kraj: Madrid
Kategorija: ATP  1000 / WTA 1000
Datum: 01.05.2022 - 08.05.2022
Podlaga: Pesek
Nagradni sklad: 7,499,290 EUR / 6,575,560 USD
http://www.madrid-open.com/

Finale:

7-Carlos Alcaraz (Spain) beat 2-Alexander Zverev (Germany) 6-3 6-1

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete