Še ne 18-letni Carlos Alcaraz bo v Madridu izzval Nadala, Zidanškova z novim trenerjem

04.05.2021
MADRID, ŠPANIJA - V španski prestolnici nas v 2. krogu čaka zanimiv obračun med dvema domačima tenisačema.

V Madridu je ATP 1000 turnir v polnem razmahu. Na tem peščenem mastersu slovenski tenisači nikdar niso bili v glavnem delu, tudi letos smo brez predstavnika, več uspeha so imela dekleta. Do 2. kroga je letos prišla Tamara Zidanšek, ki ima sedaj tudi novega trenerja Pancha Alvarina, ki je pred tem že treniral tudi najboljše na svetu. Med drugim je bdel nad bratom in sestro Safin, bil je tudi kapetan ženske španske reprezentance v pokalu Fed. 

> Preizkusite svoje znanje v kvizu 

V moški posamični konkurenci bo veliko zanimanja v 2. krogu sprožil dvoboj med dvema domačima tenisačema, največjim igralcem na pesku v zgodovini Rafaelom Nadalom in enim, kateremu napovedujejo bleščečo prihodnost Carlosom Alcarazom. Slednji bo v sredo praznoval 18. rojstni dan, na drugi strani pa se bo srečal s svojim vzornikom, petkratnim zmagovalcem turnirja Mutua Madrid Open.

#NextGenATP, kot mlade igralce prihodnosti označijo pri ATP-ju, je včeraj prišel do prvega dobljenega dvoboja na turnirjih serije masters. S 6-4, 6-0 je premagal Mannarina, na poti do zmage pa zadel 19 vinerjev. Alcaraz je prvič na mastersih sicer zaigral prek kratkim v Miamiju, kjer ga je v 1. krogu izločil Ruusuvuori.

''Res sem zelo, zelo vesel. To je za mene res posebna zmaga tukaj v magični kocki. Dobiti dvoboj na mastersu je nekaj izjemnega'', je žarel od sreče najstnik iz Murcie, ki je trenutno na 120. mestu ATP lestvice. 

No, sedaj ga čaka največji izziv v dosedanji kratki karieri. Dvoboj proti velikemu Rafaelu Nadalu, s katerim sta letos že trenirala skupaj na OP Avstralije. ''Uresničile so se mi sanje. Od malega sem sanjal, da bi igral proti Rafi, sedaj se bo to uresničilo na osrednjem terenu enega največjih turnirjev sveta, noro'', je bil vzhičen 17-letni Carlos, ki trenira pod okriljem nekdanjega zmagovalca Madrida Juana Carlosa Ferrera. 


Mutua Madrid Open
Kraj: Madrid
Kategorija: ATP 1000 / WTA 1000
Datum: 02.05.2019 - 09.05.2019
Podlaga: Pesek
Nagradni sklad: 3,226,325 EUR / 2,549,105 EUR
http://www.madrid-open.com/

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete