Caroline, kraljica Karoline!

10.04.2011
CHARELSTON, ZDA - V tretje gre rado, pravi pregovor, ki se je danes uresničil tudi 1. teniški igralki sveta Caroline Wozniacki. V tretjem nastopu na turnirju serije WTA premier je slavila v ameriški zvezni državi Južna Karolina.

Danska teniška igralka Caroline Wozniacki potrjuje vodilni položaj na teniški lestvici WTA s še enim naslovom. Tokrat je pospravila s konkurenco na edinem turnirju, ki se igra na zeleni peščeni podlagi - Charlestonu.

Caroline je sedaj še kraljica Karoline. Pred finalnim dvobojem je imela v zgodnji fazi tekmovanja kar nekaj težav s tekmicami, zadnji obračun, ki prinaša lovoriko, pa je odigrala za 'desetko' ter s 6-2, 6-3 premagala Rusinjo Jeleno Vesnino.

Dejstvo je, da se je Skandinavka z vsakim dvobojem počutila bolje na pesku, svojo kvaliteto pa je dokazala v polfinalu in finalu, kjer ni imela težav. Danes je imela za nasprotnico 56. tenisačico sveta Jeleno Vesnino, ki je cel teden suvereno opravljala s svojimi nastopi, v finalu pa se je ustavilo.

Wozniackijeva je v Charlestonu igrala tretjič. Leta 2009 je končala kot finalistka (izgubila s Sabine Lisicki), lani pa je po poškodbi gležnja predala polfinale Veri Zvonarjovi. V letošnjem letu je to že njena tretja lovorika po Dubaju in Indian Wellsu, skupno pa že 15. Zanimivo, da je 10 turnirskih zmag osvojila na zelo močnih turnirjih, ki se imenujejo premier, poleg tega pa je še devetkrat igrala v finalu. Najboljša teniška igralka sveta pa ima eno 'luknjo'. V zbirki ji še vedno manjka tako željeni naslov s turnirjev za grand slam. No, prva priložnost za Caroline bo že konec maja, ko se začne Roland Garros in skeptikom dokaže, da si resnično zasluži 1. mesto na teniški lestvici WTA.

Jelena Vesnina v finalu ni našla orožja za Caroline Wozniacki

Jelena Vesnina v finalu ni našla orožja za Caroline Wozniacki

Jelena Vesnina je kljub finalnemu porazu lahko zadovoljna. Za njo je izjemen teden, saj je na poti do sem premagala kar štiri postavljene igralke - 14. nosilko Bethanie Mattek-Sands, 2. nosilko Samantho Stosur, 12. nosilko Julio Goerges in 11. nosilko Šuai Peng. Zmaga nad Sam Stosur, ki je bila tudi branilka naslova, je njena prva nad Top 5 igralko sveta.

 

Family Circle Cup 2011
Charleston, ZDA
04.04.2011-10.04.2011
Nagradni sklad: $721000
Podlaga: Pesek
Tip: WTA


Finale:

(1) Caroline Wozniacki (DEN) d. Elena Vesnina (RUS) 62 63

 

pripravil: L.S.

foto: daylife.com

 


 

Video:

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete