Casper Ruud dominanten v Bastadu, v finalu zlahka preko F.Corie

18.07.2021
BASTAD, ŠVEDSKA - Casper Ruud iz Norveške je osvojil tretji naslov v karieri, vse na pesku.

Prvi nosilec ATP 250 turnirja v Bastadu Casper Ruud je z dominantnimi predstavami prišel do naslova, v finalu je s 6-3, 6-3 premagal Argentinca Federica Corio, mlajšega brata Guillerma, ki je bil daleč nazaj finalist Roland Garrosa, pred ero Rafe Nadala.

Ruud je osvojil tretji naslov v karieri in drugega letos po Ženevi. Pri 22-letih je že ta teden bil na 16. mestu ATP lestvice, očitno gre za bodočega tenisača, ki bo krojil sam vrh lestvice.

''Za mano je izjemen teden, morda najboljši v karieri. Neverjetno in fantastično je bilo igrati tu, pred švedskimi, norveškimi in danskimi navijači, nič ni boljšega od domačega občinstva'', je bil presrečen Ruud.

''Ta zmaga mi pomeni ogromno, malo sem bil nervozen kot 1. nosilec. Z očetom Christianom (nekoč 39. igralec sveta) sva se veliko šalila, kje vse ga bom premagal in kdaj, mislim, da imam sedaj vse družinske rekorde. Še posebej pa je bil poseben trenutek, ker je bil on danes tu'', je povedal Casper, ki je trenutno na 10. mestu za vstop na zaključni turnir v Torinu.

Norvežan ni oddal niti niza ta teden v Bastadu, tudi finale pa je začel zelo dobro. Z močnimi topspini globoko v polje je prisilil Corio, da se je premaknil daleč zadaj za osnovno črto, res je bil dominanten.

Coria je igral v prvem finalu kariere. Pred tem je imel najboljši izid polfinale, vpisal ga je letos februarja v Cordobi.


Nordea Open
Kraj: Bastad (ŠVE)
Kategorija: ATP World Tour 250
Datum: 12.07.2021 - 18.07.2021
Podlaga: Pesek
Nagradni sklad: 481,270 EUR
https://www.nordeaopen.se/

Finale:

1-Casper Ruud (Norway) beat Federico Coria (Argentina) 6-3 6-3

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete