Casper Ruud z izjemnim serviranjem do naslova v Ženevi

24.05.2021
ŽENEVA, ŠVICA - Norvežan Casper Ruud se ni soočil z niti eno brejk žogo v finalu ATP turnirja v Ženevi.

Casper Ruud je bil 3. nosilec peščenega ATP turnirja Gonet Geneva Open, s fantastično igro je prišel do finala, v katerem pa je prikazal še eno izjemno predstavo in s 7-6(6), 6-4 premagal 2. nosilca iz Kanade Denisa Šapovalova. Skandinavec je osvojil drugi naslov v karieri, prvič je bil najboljši lani v Bienos Airesu.

22-letni Ruud je pred turnirjem v Ženevi igral v treh zaporednih polfinalih, Monte Carlu, Münchnu in Madridu. ''Občutek je res dober, že pred tem sem bil na treh turnirjih v samem zaključku, res dobra motivacija pred OP Francije. Danes je bil zelo tesen obračun, lahko bi se obrnil v katerokoli smer'', je izjavil mladi Norvežan po zmagi v finalu.

V Ženevi je Ruud izgubil en sam niz, osvojil drugi naslov v karieri, le tega pa je lovil tudi Šapovalov (prvenec je osvojil leta 2019 v Stockholmu). V samem finalu je Norvežan izjemno serviral, saj Kanadčan ni imel niti ene brejk žogice. Še posebej je bil izenačen uvodni niz. Šapovalov je izgubil eno samo točko na prvem servisu, Ruud le eno na drugem začetnem udarcu, nič čudnega, da se je odločalo v podaljšani igri, v kateri je Ruud vodil že 6/2, zapravil vse štiri žoge za niz, potem pa se je rešil z asom v v naslednji točk po napaki na voleju tekmeca le pospravil niz v žep. V drugem delu je Šapovalov nekoliko padel pri izkoristku prvega servisa, Norvežan je tekmo zaključil po 1 uri in 43 minutah.

V finalu Ženeva sta se letos prvič srečala igralca, ki sta stara 22 let ali manj.


Gonet Geneva Open
Kraj: Ženeva (ŠVI)
Kategorija: ATP World Tour 250
Datum: 17.05.2021 - 23.05.2021
Podlaga: Pesek
Nagradni sklad: 481,270 EUR
https://gonetgenevaopen.com/

Finale:

3-Casper Ruud (Norway) beat 2-Denis Shapovalov (Canada) 7-6(6) 6-4

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

Video:

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete