Casper Ruud po veliki bitki zmagal v Ženevi

22.05.2022
ŽENEVA, ŠVICA - Casper Ruud iz Norveške ima sedaj na računu že 8 turnirskih zmag.

Norvežan Casper Ruud je v zelo zanimvem, dolgem in tesnem finalu ATP turnirja v Ženevi s  7-6(3), 4-6, 7-6(1) ugnal Portugalca Joaa Souso in prišel do osme turnirske zmage v karieri.

Norvežan se je na peščenem turnirju v finalu v 3. nizu rešil iz zaostanka 4-5, demonstriral borbeni duh ter kot drugi za Wawrinko osvojil dogodek več kot enkrat. Pravzaprav je ubranil naslov, najboljši je bil že lani.

V dramatičnem finalu je 2. nosilec zadel 11 asov, vnovčil četrto zaključno žogom po malo več kot treh urah igre in zabeležil prvi finale letos, ki se je končal po tajbrejku 3. niza. To je bil tudi najdaljši finale na tri nize v letu 2022. 

''To je bil eden najbolj razburljivih finalov, ki sem jih odigral. Bili so vzponi in padci in tekmec je bil zelo blizu zmagi. Vse se tako hitro obrne in vedno je težko za tistega, ki izgubi'', je povedal Ruud po zmagi. Norvežan je dobil kar šest turnirjev na pesku od zadnjih sedmih, ki jih je igral. 8. igralec sveta je lani v finalu premagal Šapovalova in je drugi letos, ki je ubranil naslov. To je uspelo še Cicipasu na mastersu v Monte Carlu.

Sousa je poskušal priti do pete zmage v karieri in druge letos, saj je bil najboljši že februarja v Puneju. 33-letni Portugalec do finala ni izgubil niza.


Gonet Geneva Open
Kraj: Ženeva (ŠVI)
Kategorija: ATP World Tour 250
Datum: 15.05.2022 - 21.05.2022
Podlaga: Pesek
Nagradni sklad: 597,900 EUR
https://gonetgenevaopen.com/

Finale:

2-Casper Ruud (Norway) beat Joao Sousa (Portugal) 7-6(3) 4-6 7-6(1)

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete