Le še točka loči Čehe od zgodovinske zmage!

17.11.2012
PRAGA, ČEŠKA - 100. finale Davisovega pokala bo odločen v nedeljo, sa je reprezentanca Češke dobila sobotni obračun dvojic ter povedla 2-1.

V praški O2 Areni poka od navdušenja, saj je domača ekipa dobila sobotno tekmo dvojic v finalu Davisovega pokala ter povedla z 2-1. Odločitev o zmagovalcu bo padla v nedeljo.

Kapetan domače reprezentance Jaroslav Navratil ni ničesar prepustil naključju ter v ogen poslal svoji najmočnejši orožji. Tomas Berdych in Radek Stepanek sta združila moči v dvojicah in na koncu svoji državi tudi prinesla pozitiven rezultat. s 3-1 v nizih ali 3-6, 7-5, 7-5, 6-3 sta premagala špansko navezo Marc Lopez/Marcel Granollers ter po več kot 3 urah v delirij spravila domače občinstvo.

Včeraj je prvo točko za aktualne branilce naslova Španec dobil David Ferrer, Tomas Berdych pa je po maratonskem obračunu le zmogel do izenačenja v tekmi z Nicolasom Almagrom.

Da je veselje Čehov toliko slajše pove dejastvo, da sta Marcel Granollers in Marc Lopez v ponedeljek prišla do največjega zmagoslavja v karieri, saj sta dobila zaključni turnir osmerice v Londonu. Reprezentanca Češke kot samostojna država še nikdar ni zmagala v Davisovem pokalu (Češkoslovaška 1980), v kolikor pa bi jim jutri uspelo dobiti še eno točko, bo postali največji teniški narod v letu 2012. Čehi so namreč v začetku leta osvojili Hopmanov pokal (Berdych in Kvitova), prav tako pa so dekleta slavila v pokalu Fed. Uspeh z dvigom solatne sklede bi bil tako polpoln.

 

Davisov pokal, Svetovna skupina - finale

ČEŠKA - ŠPANIJA 2-1
Kraj: O2 Arena, Praga (trda-dvorana)


David Ferrer (ESP) d Radek Stepanek (CZE) 63 64 64
Tomas Berdych (CZE) v Nicolas Almagro (ESP) 63 36 63 67(5) 63
Tomas Berdych/Radek Stepanek (CZE) v Marcel Granollers/Marc Lopez (ESP) 36 75 75 63
Tomas Berdych (CZE) v David Ferrer (ESP)
Radek Stepanek (CZE) v Nicolas Almagro (ESP)

 

pripravil: L.S.

foto: daviscup.com

 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete