Pokal Davis: Berdych po štirih urah boja obdržal Čehe v 'igri'!

17.11.2012
PRAGA, ČEŠKA - V petek se je začel jubilejni 100. finale Daisovega pokala, v katerem se merita Češka in Španija. Po prvem dnevu je rezultat neodločen 1-1.

Španec David Ferrer je v prvem dvoboju gladko porazil Radeka Stepaneka, za pravi triler pa sta poskrbela Tomas Berdych in Nicolas Almagro.

Španija je zakorakala k četrtemu naslovu v zadnjih petih letih zahvaljujoč Davidu Ferrerju, ki je s 3-0 v nizih (6-3, 6-4, 6-4) ugnal Radeka Stepaneka. Španec je izkoristil le 5 žog od neverjetnih 25 priložnosti (20%), vendar je imel 13 winnerjev več in 16 napak manj. Treba je povedati, da se je češki teniški veteran v vodstvu znašel le enkrat, ko je v 2. nizu vodil 4-3, Ferrer pa je nato dobil 3 igre zapored in obrnil potek srečanja. V tretjem delu je imel že dva brejka prednosti (5-2), pa je Stepanek enega izničil, vseeno pa je bila prednost Davida prevelika, da bi se lahko domači gledalci nadejali kaj več kot gladkega poraza.

Zanimivo, da sta se Ferrer in Stepanek pomerila tudi leta 2009, ko sta v Barceloni v finalu igrali isti reprezentanci, a sta bila na terenu kot druga. Takrat so Španci povozili Čehe s 5-0. Tako kot včeraj, je Ferrer dobil tudi tisti obračun, a veliko težje.

David Ferrer je priigral prvo točko svoji reprezentanci, ko je s 3-0 v nizih ugnal Radeka Stepaneka

David Ferrer je priigral prvo točko svoji reprezentanci, ko je s 3-0 v nizih ugnal Radeka Stepaneka

Druga tekma dneva je pripradla najboljšemu igralcu Češke Tomasu Berdychu in Nicolasu Almagru. Odigrala sta popolnoma izenačen dvoboj, v katerem je favorizirani Čeh zapravil priložnost v tajbrejku 4. niza. No, v 5. nizu mu je le uspelo streti tekmeca. Najprej je z brejkom povedel 4-2, pa se je Almagro takoj vrnil. Povrnitev izgube servisa je bia kratka. Berdych je pred polno O2 Areno še enkrat 'brejknil' Španca in poskrbel da obračun ni imel še bolj dramatične končnice petega niza, kjer ni podaljšane igre. Rezultat se je na koncu glasil 6-3, 3-6, 6-3, 6-7(5) in 6-3.

Za domačine bi lahko postala težava dolg dvoboj Berdycha, saj je na terenu prebil točno 4 ure. Vsekakor mu verjetno ne bo lahko v nedeljo v tekmi z neumornim Ferrerjem. Češka kot samostojna država še nikdar ni dvignila 'solatne sklede', Češkoslovaška pa je bila zmagovalka leta 1980.

Kdo bo imel zaključno žogico bo znano že danes, ko so ob 14. uri na vrsti dvojice. Za domačine bosta nastopila Radek Stepanek in Tomas Berdych (kapetan nič ni prepustil naključju), pri Špancih pa bosta združila moči Marc Lopez in Marcel Granollers.

 

Davisov pokal, Svetovna skupina - finale:

ČEŠKA - ŠPANIJA 1-1
Kraj: O2 Arena, Praga (trda-dvorana)


David Ferrer (ESP) d Radek Stepanek (CZE) 63 64 64
Tomas Berdych (CZE) v Nicolas Almagro (ESP) 63 36 63 67(5) 63
Tomas Berdych/Radek Stepanek (CZE) v Marcel Granollers/Marc Lopez (ESP)
Tomas Berdych (CZE) v David Ferrer (ESP)
Radek Stepanek (CZE) v Nicolas Almagro (ESP)
 

 

pripravil: L.S.

foto: daviscup.com

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete