Čehinje vendarle premočne za Francozinje v finalu pokala Fed

13.11.2016
STRASBOURG, FRANCIJA - Ženska teniška reprezentanca Češke je ubranila naslov v pokalu Fed. V finalu je v nedeljo obrnila zaostanek sebi v prid in se veseli petega naslova v zadnjih šestih letih in desetega skupno.

Odločitev o zmagovalka letošnjega tekmovanja pokala Fed je padla v zadnji tekmi dvojic, ko sta Karolina Pliškova in Barbora Strycova s 7-5, 7-5 premagali Caroline Garcio in Kristino Mladenovič. S tem so Čehinje prišle do odločilne točke za slavje v Strasbourgu.

V sedemdesetih in osemdesetih prejšnjega stoletja je takrat Češkoslovaška osvojila pet lovorik v pokalu Fed, Češka pa kot samostojna država dominira v zadnjih letih. 

Pliškova in Strycova sta danes v zadnji tekmi odlično returnirali in na kolena spravili letošnji zmagovalki OP Francije. Kapetan Petr Pala je prvi, ki je v zgodovini dobil pet naslovov v omenjenem tekmovanju

''Za nami je čudovit dan. Ni bilo lahko, zato smo toliko bolj vesele'', je povedala Pliškova, ki je danes izgubila prvi posamični obračun s Caroline Garcio. Francozinja jo je presenetila in slavila s 6-3, 3-6 in 6-3 ter na noge dvignila polno dvorano Rhenus Sport.

Kristina Mladenovič in Caroline Garcia sta izgubili odločilno tekmo dvojic v finalu pokala Fed

Kristina Mladenovič in Caroline Garcia sta izgubili odločilno tekmo dvojic v finalu pokala Fed

Oba kapetana sta presenetila z izbiro v naslednjem dvoboju posameznic. Amelie Mauresmo je na teren poslala Alize Cornet, češki kapetan pa je namesto Petre Kvitove v ogen poslal Barboro Strycovo. Kljub temu, da je domačinka v 2. nizu povedla 4-1, je na koncu ostala praznih rok po dveh nizih s 6-2, 7-6(4). Sledila je odločilna tekma dvojic, kjer pa sta bili za razliko tokrat favorizirani Francozinji. Čehinji sta z borbeno igro preprečili tretje slavje domačink v pokalu Fed. Nazadnje so se Francozinje veselile zmage leta 2003.

V soboto in nedeljo smo v Strasbourgu spremljali odlične tekme, polne dramatičnih trenutkov. Finale je resnično navdušil.

 

Fed Cup
Kraj: Strasbourg
Datum: 12.11.2016 - 13.11.2016
Podlaga: Trda (dvorana)


Finale:

France - Czech Republic 2-3

Sobota:
Karolina Pliskova (Czech Republic) beat Kristina Mladenovic (France) 6-3 4-6 16-14
Caroline Garcia (France) beat Petra Kvitova (Czech Republic) 7-6(6) 6-3

Nedelja:
Karolina Pliskova/Barbora Strycova (Czech Republic) beat Caroline Garcia/Kristina Mladenovic (France) 7-5 7-5
Barbora Strycova (Czech Republic) beat Alize Cornet (France) 6-2 7-6(4)
Caroline Garcia (France) beat Karolina Pliskova (Czech Republic) 6-3 3-6 6-3  

 

pripravil: L.S.

foto: fedcup.com

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete