Francozinje in Čehinje izenačene po fantastičnem prvem dnevu finala Fed

12.11.2016
STRASBOURG, FRANCIJA - Finale pokala Fed 2016 je po prvem dnevu odprt. Francija in Češka gresta v odločilni dan izenačeni (1-1).

Kakšen prvi dan finala pokala Fed. Rezultat med Francijo in Češko je izenačen na 1-1, toda že v uvodnem dvoboju smo videli epski obračun med Karolino Pliškovo in Kristino Mladenovič. Končal se je z rezultatom  6-3, 4-6, 16-14 v korist češke tenisačice. 

Kar 3 ure in 48 minut je trajala prva tekma velikega finala pokala Fed, zadnji niz pa gre v zgodovino. Je namreč najdaljši od vseh kar so jih odigrali v finalih pokala Fed. Na koncu so domači gledalci ostali brez nagrade, čeprav Kristini Mladenovič ni manjkalo veliko, da bi pripravila senzacijo in ugnala Karolino Pliškovo. Francozinja se je v 3. nizu pobrala po zaostanku 2-5, nato pa je sledila drama, ki sta jo uzprizorili nasprotnici, tudi veliki prijateljici, saj se poznata že od desetega leta. Mladenovičeva je imela pred zaključkom že brejk, pa se je Čehinja vrnila z ribrejkom in nato zaključila po 30 igrah odločilnega niza.

Caroline Garcia je bila v drugem dvoboju pred težko nalogo. Le zmaga bi jih praktično obdržala nad vodo pred nedeljskim zaključkom, a Francozinja se ni zlomila. Kljub pritisku in slabšemu rankingu ter tekmi z veliko bolj renomirano nasprotnico Petro Kvitovo je ostala mirna, zbrana in slavila veliko zmago s 7-6(6), 6-3

Pred nedeljskimi tekmami je torej vse odprto. Se bodo Francoznje veselile tretjič v zgodovini ali pa bodo Čehinje ubranile naslov? 

 

Fed Cup
Kraj: Strasbourg
Datum: 12.11.2016 - 13.11.2016
Podlaga: Trda (dvorana)


Finale:

France - Czech Republic 1-1

Sobota:
Karolina Pliskova (Czech Republic) beat Kristina Mladenovic (France) 6-3 4-6 16-14
Caroline Garcia (France) beat Petra Kvitova (Czech Republic) 7-6(6) 6-3

 

pripravil: L.S.

foto: fedcup.com

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete