Pliškova in Mladenovičeva odpirata finale pokala Fed

11.11.2016
Pred nami je finale pokala Fed 2016. Za naslov se bosta pomerili reprezentanci Češke in Francije.

Finale 54. pokala Fed bosta odprli Francozinja Kristina Mladenovič in Čehinja Karolina Pliškova

Finale gosti francosko mesto Strasbourg, vloga favoritinj pa pripada branilkam naslova Čehinjam, ki so zmagale v tem tekmovanju 2011, 2012, 2014 in 2015. Pod vodstvom Pliškove in Kvitove bo domačinkam proti Čehinjam zelo težko. Francozinje so nazadnje zmagale v pokalu Fed leta 2003 in bodo lovile tretji naslov v zgodovni tega tekmovanja.

Dvorana Rhenus Sport Arena sprejme nekaj več kot 6,000 gledalcev.

Pliškova in Mladenovičeva bosta na vrsti prvi. Čehinja je aktualna finalistka OP ZDA, do sedaj pa sta se pomerili dvakrat,. V drugem obračunu si bosta nasroti stali tudi že junakinja češke ekipe Petra Kvitova in Francozinja Caroline Garcia. To bo njun četrti medsebojni obračun, Kvitova pa vodi z 2-1. 

''Zelo se veselim.  S Karolino sem igrala že, ko sva imeli 11 in 12 let, sedaj pa si bova stali na nasprotni strani mreže v finalu pokala Fed. Izven igrišč sva zelo dobri prijateljici, komaj čakam, da se začne'' je povedala Mladenovičeva.

Leto 2016 je leto presenečenj, na to v mislih računajo tudi Francozinje, vse pa bo potrebno potrditi na igrišču. Kako ne, v angleškem nogometnem prvenstvu je slavil Leicester City, Monica Puig je postala zmagovalka olimpijskega teniškega turnirja, še svež pa je spomin na slavje Chicago Cubsov.

 

pripravil: L.S.

foto: fedcup.com

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete