Češka drugič osvojila Hopmanov pokal!

07.01.2012
PERTH, AVSTRALIJA - Češka je letošnji zmagovalec turnirja Hyundai Hopman Cup. V finalu sta Petra Kvitova in Zomas Berdych premagala ekipo Francije, za katero sta nastopila Marion Bartoli in Richard Gasquet.

V dvorani Burswood Dome sta Petra Kvitova in Tomas Berdych ostala neporažena vse do konca ter zasluženo prinesla lovoriko na Češko, za katere je to drugi naslov.

Številka 2 svetovnega tenisa Petra Kvitova drži super formo tudi v letošnjem letu, danes pa je v finalu gladko pospravila še s Francozinjo Marion Bartoli s 7-5, 6-1. Prva točka za Češko je dala krila tudi Tomasu Berdychu, ki je prav tako ostal neporažen na turnirju v Perthu ter je zaključil zgodbo finala z zmago proti Richardu Gasquetu. Rezultat se je glasil 7-6, 6-4.

Za Češko je to drugi naslov v pokalu Hopman potem, ko sta Jana Novotna in Petr Korda dobila finale leta 1994 proti Nemčiji.

Ja, za Čehoma je neverjeten teden in na OP Avstralije se lahko odpravita z veliko mero samozavesti.

''Za mano je bil izjemen dvoboj s Caroline Wozniacki, danes pa sem proti Bartolijevi odigrala še boljše'', je povedala Kvitova, aktualna zmagovalka Wimbledona. ''Lepo je slaviti že na začetku sezone, moram pa se zahvaliti tudi Tomasu, kajti brez njega ne bi zmagala''.

Berdych je tretjič nastopil na Hopmanovem pokalu. ''Ne bi moglo biti boljše. Za mano je izvrsten in nepozaben teden. Prvo moram čestitati moji partnerici, ki je odigrala vrhusnko, prav zato sedaj lahko stojim tu in gledam lovoriko.''

Tudi reprezentanca Francije, z Marion Bartoli in Richardom Gasquetom, Perth zapušča z dobrimi občutki. Prišla sta v finale, a Francija iz dveh poskusov ostaja brez naslova.

Hopman Cup je bil na sporedu 14. leto zapored, zadnjič pa so se igralci potili v Burswood Domu, saj se naslednje leto selijo v novo t.i. Perth Areno. V celotnem tednu si je dvoboje ogledalo kar 72,776 gledalcev.

 

pripravil: L.S.

foto: zimbio.com

 

 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete