Chanelle Scheepers prišla do prvenca na WTA turneji!

25.09.2011
GVANGŽU, KITAJSKA - Južnoafričanka Chanelle Scheepers, je prišla na Kitajskem do prve lovorike na turnirjih serije WTA. V finalu je bila boljša od Slovakinje Magdalene Rybarikove s 6:2, 6:2 v nizih!

7. nosilka turnirja Južnoafričanka Chanelle Scheepers, je v finalnem dvoboju 4 x odvzela servis nasprotnici, 8. nosilka Slovakinja Magdalena Rybarikova pa je imela le 2 priložnosti za odvzem servisa nasprotnici, a jih ni izkoristila.

27-letna Scheepersova je na WTA lestvici 73., le mesto za Rybarikovo, ki je na 72. mestu. Slovakinja je poskušala osvojiti svoj 2. WTA turnir v letošnji sezoni (Memphis), v karieri pa ima v svojem žepu dva!

Chanelle je glavno delo opravila že v polfinalu, ko je po ogorčeni borbi premagala 1. nosilko Rusinjo Marijo Kirilenko s 7:5, 5:7, 6:4. Dvoboj je trajal kar 3 ure in 23 minut. V vseh dvobojih do finala je igrala 3 nize. Do sedaj ni nikoli pršla preko četrtfinala na WTA turnirjih. Postala je prva Južnoafričanka po Amandi Coetzer (Acapulco 2003), ki je osvojila WTA turnir.

"Zmaga mi pomeni res veliko, saj je bilo trdo delo skozi  vsa leta poplačano. To, da sem prva Južnoafričanka, ki je osvojila WTA turnir za Amando, pa je le še češnja na torti"!

Rybarikova je bila v finalu nemočna!

Rybarikova je bila v finalu nemočna!

 

WANLIMA Guangzhou International Women's Open
Datum: September 19 - 24, 2011
Kategorija: WTA International
Nagradni sklad: $220,000
Podlaga: Trda


Finale:

Chanelle Scheepers(JAR/7) : Magdalena Rybarikova(SLK/8) 6:2,6:2

 

  

foto : images.google

pripravil : Marjan B.

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete