Čilenec Cristian Garin preprečil domače slavje v Cordobi

10.02.2020
CORDOBA, ARGENTINA - Cristian Garin je zmagovalec ATP turnirja serije 250 v Argentini. V finalu je poskrbel za preobrat in preprečil slavje domačemu adutu Diegu Schwartzmanu.

Čilenec Cristian Garin ima po turnirju v Cordobi razmerje v finalih 3-1.

Ni imel najboljšega tedna v argentinskem mestu, kjer je potekal prvi letošnji peščeni turnir, a vedno je našel pot do zmage in preobrata proti tekmecem, tudi v finalu, ko se je soočil s prvim favoritom in domačinom Diegom Schwartzmanom. Slavil je z 2-6, 6-4, 6-0.

23-letni Čilenec je bil 3. nosilec, finalni obračun pa je odigral v velikem slogu, ko govorimo o drugem in tretjem nizu. Argentinca je poslal v defenzivo in se razveselil tretjega turnirskega naslova. Žoge je zadeval po črtah in nadigral Schwartzmana. 

Vse naslove je Garin pobral v zadnjem letu dni. V letošnjem letu je izgubil vse tri obračune na ATP Cupu, na OP Avstralije pa ga je v 2. krogu izločil Raonič. 

Schwartzman je bil v drugem finalu na domačih tleh in oba izgubil. Lani ga je v Buenos Airesu premagal Cecchinato. Danes je bil v Cordobi na dobri poti do naslova, saj je prvi niz odigral brez nervoze ter trikrat vzel servis tekmecu, potem pa se mu je vse podrlo. Garin je igral vse bolje in bolje ter mu v tretjem delu za konec celo zavezal t.i. kravato. 27-letni Schwartman, 14. igralec sveta, je ostal pri treh kariernih naslovih, nazadnje je slavil lani na trdi podlagi v Los Cabosu.


Cordoba Open
Kategorija: ATP World Tour 250
Datum: 03.02.2020 - 09.02.2020
Žreb: S-28 D-16
Podlaga: Pesek
Nagradni sklad: $ 610,010
http://www.cordobaopen.com/

Finale:

3-Cristian Garin (Chile) beat 1-Diego Schwartzman (Argentina) 2-6 6-4 6-0

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete