Čilič in Del Potro držita svoji reprezentanci v igri

26.11.2016
ZAGREB, HRVAŠKA - Finale pokala Davis v hrvaški prestolnici med 'kockastimi' in 'gauči' je po prvem dnevu izenačeno.

Hrvaška in Argentina gresta v drugi dan finala Davisovega pokala rezultatsko izenačeni. 

Prva dva moža obeh reprezentanc Marin Čilič in Juan Martin del Potro sta pričakovano opravila svoje delo z uspehom, čeprav ni bilo ravno lahko. 

Čilič je v trilerju prišel do srečnega konca in domačinom priigral prvo točko. Po veliki borbi je priskrbel to kar se je od njega pričakovalo in s 6-3, 7-5, 3-6, 1-6 in 6-2 premagal Federica Delbonisa. Južnoameričan je se je pobral po dveh nizih zaostanka, na koncu pa je le klonil. Res je, finala običajno niso lahka, to se je potrdilo že v prvem obračunu v zagrebški Areni, ki je s fantastičnim vzdušjem poskrbela za veliki spektakel. 3 ure in pol je potreboval hrvaški teniški as za slavje, na koncu pa povedal, da je fizično pripravljen za tridnevno delo. Goriva ima Marin dovolj tudi za sobotne dvojice.

Marin Čilič je garal za zmago v prvem dvoboju finala Davisovega pokala, ki ga gosti zagrebška Arena

Marin Čilič je garal za zmago v prvem dvoboju finala Davisovega pokala, ki ga gosti zagrebška Arena

Juan Martin del Potro je prinesel izenačenje. S Po več kot treh urah je s 6-4, 6-7(6), 6-3 in 7-5 ugnal velikana iz Šalate Iva Karloviča. Dr.Ivo ni odigral slabo, saj je imel nasproti sebe enega največjih teniških igralcev sveta, žal prevečkrat poškodovanega igralca iz Tandila. Trije ključni brejki so bili dovolj za Del Potra, da je pred sobotnimi dvojicami izenačil stanje na tablici. 

Kapetana obeh ekip sta takoj po tekmi že kovala načrte za soboto, kjer sta napovedana para Dodig/Škugor in Mayer/Pella, toda menjava je mogoča in tudi ne bi bila nepričakovana. Glede na to, da je Čilič rekel da je pripravljen za vse tri dni, na drugi strani pa je Del Potro največji adut gostov, se zna zgoditi, da bodo v soboto ob 14. uri na teren obe ekipi prišli z drugačno postavo od napovedane. Zmaga v dvojicah prinaša veliko točko, ki zna precej odločati o končnem izhodu in letošnjem zmagovalcu Davisovega pokala


Davisov pokal, finale:

Hrvaška - Argentina 1-1


Petek, 25. november:
Marin Cilic (Croatia) - Federico Delbonis (Argentina) 6-3 7-5 3-6 1-6 6-2
Juan Martin Del Potro (Argentina) - Ivo Karlovic (Croata) 6-4 6-7(6) 6-3 7-5

Sobota, 26. november:
Ivan Dodig/Franko Skugor - Leonardo Mayer/Guido Pella

Nedelja, 27. november:
Marin Cilic - Juan Martin Del Potro
Ivo Karlovic - Federico Delbonis

 
 

pripravil: L.S.

foto: daviscup.com

Video:

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete