VIDEO: Federer pripravljen na edino lovoriko, ki je še nima

20.11.2014
LILLE, FRANCIJA - Švicarska teniška reprezentanca bo v Lillu igrala s svojim najboljšim igralcem - Rogerjem Federerjem. Švicarji gredo v boj po prvo lovoriko, Francozi upajo na pomoč gledalcev na poti do desete solatne sklede.

Roger Federer je zaradi poškodbe hrbta v nedeljo v Londonu predal finale zaključnega Mastersa Novaku Djokoviču, od takrat naprej pa so Švicarji v strahu. Ali bo njihov najboljši mož igral ali ne v finalu pokala Davis?

33-letni Baselčan je dva dni počival, včeraj pa že oddelal prvi trening in dal vedeti, da bo naredil vse, da pomaga reprezentanci in sebi do naslova, ki jim še manjka. 

Federerju, kot najboljšemu teniškmeu igralcu v zgodovini, v bogati kolekciji manjka le še ta lovorika. V karieri je osvojil vse turnirje za Grand Slam, srebro v posamični konkurenci na olimpijskih igrah v Londonu 2012 ter zlato v dvojicah na olimpijadi v Pekingu 2008.

Švicarji so letos po vrsti premagali Srbijo, Kazahstan in v polfinalu Italijo, ključno točko pa je priigral prav Federer (3-2). Izborili so si prvi finale po letu 1992, ko so jih premagali Američani. Takrat so za ZDA igrali legende Pete Sampras, Andre Agassi, Jim Courier in John McEnroe. 

Seveda Švicarji nočejo izpustiti nove priložnosti, ne glede na to, da igrajo v gosteh proti Franciji, s katerimi imajo negativen rezultat. Dobili so samo dva dvoboja od zadnjih dvanajstih, toda v ekipi imajo dva tenisača iz TOP5, Federerja in Stana Wawrinko.

Roger in Stan sta se nedavno nekoliko sporekla po medsebojnem polfinalnem obračunu na zaključnem turnirju osmerice, a v švicarski ekipi pravijo, da sta zgladila odnos in finale pričakujejo v odličnem razploženju. 

Od petka do nedelje nas v Lillu čaka pravi teniški spektakel

Od petka do nedelje nas v Lillu čaka pravi teniški spektakel

Poleg Federerja in Wawrinke, sta v ekipi Švice še Lammer in Chiudinelli medtem, ko so Francozi za finale pripravili Joja-Wilfrieda Tsongaja, Richarda Gasqueta, Gaela Monfilsa in Juliena Benneteauja. Slednji upajo, da bodo pred domačimi gledalci v Lillu podaljšali listo uspehov v Davisovem pokalu. Trenutno so na večni lestvici na 3. mestu skupaj z Veliko Britanijo, za ZDA in Avstralijo. Nazadnje so dvignili solatno skledo, kot se imenuje tudi pokal za zmagovalce v najstarejšem moštvenem tekmovanju na svetu, leta 2001.

Letošnji finale Davisovega pokala se igra na nogometnem stadionu v Lillu. Francozi so pripravili peščeno podlago, pričakujemo pa tudi rekord obiskanosti.

 

DAVISOV POKAL - FINALE

Kraj: Lille (dvorana - pesek):
FRANCIJA - ŠVICA

Petek:
Tsonga - Wawrinka
Monfils - Federer

Sobota:
Benneteau/Gasquet  - Chiudinelli/Lammer

Nedelja:
Tsonga - Federer
Monfils - Wawrinka 

 

pripravil: L.S,

foto: zimbio.com

Video:

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete