Velika točka Čiliča in Dodiga

26.11.2016
ZAGREB, HRVAŠKA - Teniška reprezentanca Hrvaške je korak do naslova v Davisovem pokalu. V soboto sta Čilič in Dodig 'zlomila' Del Potra in Mayerja.

Hrvati so le še točko oddaljeni od drugega naslova v pokalu Davis. V sobotni tekmi dvojic sta Marin Čilič in Ivan Dodig s 7-6(2), 7-6(4), 6-3 premagala argentinsko navezo Juan Martin del Potro/Leonardo Mayer. 

Hrvati so v edinem finalu doslej dvignili solatno skledo leta 2005, na drugi strani je bila Argentina v štirih finalnih nastopih vselej poražena. Da obrnejo ta negativni trend bodo v nedeljo potrebovali dve posamični zmagi, se pravi povratek po zaostanku 1-2.

Hrvaški tabor diha lažje po zmagi v dvojicah. Polna zagrebška Arena je poskrbela za fantastično vzdušje, ki igralcev ni pustilo ravnodušnih. Dodig je po tekmi povedal, da mu je igralo srce, da je to neponovljiva izkušnja, da takšnega navijanja in podpore ni imel nikdar in verjeno tudi več ne bo imel. 

Marin in Ivan sta letos tretjič zmagala v paru v Davisovem pokalu. V prvih dveh zahtevnih nizih sta bila bolj zbrana in boljša v podaljšani igri, v tretjem jima je ključni brejk uspel za 4-2. Međugorca sta bila današnja junaka, prave odgovore sta našla v najbolj pomembnih trenutkih.

Marin Čilič je priigral že drugo točko Hrvatom v finalu pokala Davis v Zagrebu. Danes je v paru z Ivanom Dodigom pokrbel za eksplozijo navdušenja v Areni.

Marin Čilič je priigral že drugo točko Hrvatom v finalu pokala Davis v Zagrebu. Danes je v paru z Ivanom Dodigom pokrbel za eksplozijo navdušenja v Areni.

Zadnji dan prinaša dva posamična obračuna. Najprej bosta na teren stopila Marin Čilič in Juan Martin del Potro. To bo verjetno eden fantastičnih obračunov. Če 'stolpu iz Tandila' uspe streti najboljšega hrvaškega tenisača bosta o letošnji kroni pokala Davis odločala veteran, 37-letni Ivo Karlovič in Federico Delbonis.


Davisov pokal, finale:

Hrvaška - Argentina 2-1


Petek, 25. november:
Marin Cilic (Croatia) - Federico Delbonis (Argentina) 6-3 7-5 3-6 1-6 6-2
Juan Martin Del Potro (Argentina) - Ivo Karlovic (Croata) 6-4 6-7(6) 6-3 7-5

Sobota, 26. november:
Ivan Dodig/Marin Cilic (Croatia) - Leonardo Mayer/Juan Martin del Potro (Argentina) 7-6(2) 7-6(4) 6-3

Nedelja, 27. november:
Marin Cilic - Juan Martin Del Potro
Ivo Karlovic - Federico Delbonis

 
 

pripravil: L.S.

foto: daviscup.com

Video:

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete