Človekoljub Roger navdušil z loparjem in zbranim denarjem

30.04.2017
SEATTLE, WASHINGTON - Roger Federer in drugi udeleženci dobrodelnega obračuna Match for Africa 4 v Seattlu so zbrali več kot dva milijona ameriških dolarjev za fundacijo švicarskega tenisača.

Roger Federer je v okviru dobrodelnega dogodka v KeyAreni s 6:4, 7:6(7) premagal Johna Isnerja, nato pa v navezi z multimilijarderjem Billom Gatesom v zvezdniškem obračunu dvojic ugnal še Isnerja in kitarista Mikea McCreadyja. Z dobrodelnim dogodkom so za fundacijo Rogerja Federerja zbrali več kot dva milijona dolarjev, s katerimi bodo pomagali na tisoče otrokom na tropski celini.

"Počutim se privilegiranega, da sem znova na igrišču. Lani je bilo zelo težko po operaciji kolena. V Wimbledonu je postalo prehudo in manjkal sem šest mesecev. Preživel sem lepe trenutke z družino in se pripravljal na vrnitev. Dobil sem drugo priložnost, da igram tenis na profesionalnem Touru," je povedal Federer in se zahvalil človekokljubom, kot sta Gates in Andre Agassi, po katerih se zgleduje pri svojem dobrodelnem udejstvovanju.

Na dogodku je užival tudi ameriški tenisač. "Zelo posebno. Rogerju se ne morem zahvaliti dovolj, da me je povabil. Zelo sem se zabaval. Gledalci so bili izjemni. Bilo mi je v veliko čast, da sem pomagal zbirati denar za Rogerjevo fundacijo. Hvala, Roger," je dejal Isner.

Federer je v dobrodelne namene igral že 10. aprila v Zürichu, kjer se mu je na igrišču pridružil Andy Murray. Zbrala sta 1,3 milijona evrov.


pripravil: Ž. J.

foto: Facebook
 

Video:

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete