Roger Federer zagnal 10 letni projekt, ki naj bi omogočil šolanje 54.000 otrokom !

13.07.2011
ŠVICA - Švicarski teniški maestro Roger Federer, se v zadnjih letih ob tenisu ukvarja tudi s humanitarno pomočjo otrokom v Afriki. Tokrat se je lotil projekta v Malaviju!

Roger Federer je za zagon projekta zbral 3.3 milijone $ v upanju, da mu bo v naslednjih 10.letih uspelo omogočiti šolanje 54.000 otrokom v Malaviju!

Ob tem je Roger Federer dejal : "Kot oče dveh majhnih deklic lahko vsak dan opazujem, kako neverjetno hitro se otroci učijo in napredujejo v stimulativnem okolju. Štejem si za velik privilegij, da lahko s svojo fundacijo pomagam otrokom v Malaviju in jim omogočim priložnost za doseganje polnih potencialov"!

Fundacija si želi postaviti 80 otroških centrov, kjer bodo imeli otroci stari od 3-5 let normalne pogoje, tako kot njihovi vrstniki v razvitih deželah. Več kot 50% otrok  starih manj kot 5 let v Malaviju je podhranjenih, kar 3 milijone starih do 8 let pa nima možnosti šolanja. V državi, ki leži na jugu Afrike, živi več kot polovica od 13 milijonov prebivalcev pod pragom preživetja!

 

foto : images.google

pripravil : Marjan B.

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete