VIDEO! Roger Federer z mamo pri otrocih v Južni Afriki!

24.02.2013
Veliki Švicar Roger Federer si je vzel čas in skupaj z mamo Lynette obiskal otroke v Južni Afriki, za katere skrbi njegova humanitarna organizacija(Roger Federer Foundation)!

Roger in mama (po rodu Južnoafričanka), sta doživela topel sprejem otrok, njihovih staršev, vzgojiteljic in ostalega osebja. Švicarjeva fundacija od leta 2010 sodeluje z lokalno humanitarno organizacijo "READ Educational Trust" . Trenutno podpirajo 14 jaslic, cilj pa je vsaj 40!

"Moramo imeti partnerja, saj sami ne moremo narediti vsega. Potrebujemo skupnost, ki bo najbolje poskrbela za otroke," je dejal Roger Federer.

Trenutno je vključenih 27 učiteljic, 953 učencev v 14 šolah v provinci Limpopo. Odkar so začeli s projektom, so rezultati zelo dobri, zato bodo v naslednjih letih še povečali denarni prispevek. Švicar, ki je tudi sam oče dvojčic je ob prihodu dejal :

"Rad se igram z otroci. Stari so od 2-6 let, nekje v rangu mojih hčerk, zato se počutim kar domače. Ne morem verjeti, da je minilo že 8 let  odkar sem bil zadnjič tukaj. Vsekakor sem imel v načrtu več obiskov, a se je moja teniška kariera medtem razvila in sem stalno na poti po svetu. Ko imam nekaj prostega časa, takrat čim manj potujem. Vesel sem, da sem tokrat našel čas in obiskal prijatelje ter sorodnike. Splačalo se je in gotovo ne bo minilo 8 let do naslednjega obiska"!

Rogerjeva fundacija sedaj podpira 14.000 otrok v Južni Afriki, 16.000 v Zimbabveju, 10.000 v Zambiji, 6500 v Malaviju, 3500 v Etiopiji in 150 v Švici!

Pred leti je Rogerjeva mama dejala, da lahko njenega sina štejejo tudi kot južnoafriškega teniškega igralca!

"To je rekla," se je smejal Roger Federer.

"Ker je vaša mama nekoč živela v East Roundu, sem vas večkrat imenoval kar "East rounder"! Ali vam je prav," je vztrajal novinar?

Roger Federer se je vzravnal in se zasmejal naglas :"Tako ste me poimenovali?, je že dobro"!

 

 

 

foto : images.google

pripravil : Marjan B.

Video:

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete