Dan po veliki zmagi se je Rola poslovil v četrtfinalu Knoxvilla

09.11.2018
KNOXVLLE, ZDA - Slovenski teniški igralec Blaž Rola je na ATP Challengerju v Knoxvillu zaključil z nastopi v četrtfinalu.

Osemindvajsetletni Blaž Rola (235. na ATP) je na 75,000 USD vrednem Challengerju v ZDA obstal v četrtfinalu, imel pa je precej veliko možnost, da pride še precej dlje... . Nekonstantnost ga je stala boljšega rezultata, nekako ima za sabo tudi takšno sezono.

Še včeraj je Ptujčan pripravil šok za domače gledalce in iz turnirja vrgel 61. igralca sveta in 1. nosilca Tennysa Sandgrena, danes ga je s 6-4, 6-2 premagal 'neznani' Nikola Milojevič iz Srbije, 172. na ATP lestvici.

23-letni Beograjčan je v 74 minutah postregel z igro, za katero Blaž ni imel odgovora. Srb je izkoristil vse tri brejk žoge, svoj servis pa ni oddal niti enkrat ter rutinsko slavil zmago za polfinale. Izvrsten je bil na prvem servisu, kjer je osvojil večino točk, boljši od Role je bil tudi pri drugem. S tem ni prišel v nevaren položaj.

Velika zmaga Blaža se je naslednji dan stopila kot lanski sneg, za četrtfinalni nastop v Knoxvillu pa je prejel 15 točk in 2,190 USD denarne nagrade. Nekoč že TOP100 igralec sveta nikakor ni pozabil igrati tenisa na dobrem nivoju, potrebna bo le konstanta v igri, s tem pa pride tudi samozavest.


Knoxville Challenger
Kraj: Knoxville (ZDA)
Datum: 03.11.2018 - 11.11.2018
Kategorija: ATP Challenger
Nagradni sklad: $75,000
Podlaga: Trda

Četrtfinale:

Nikola Milojevic (Serbia) beat Blaz Rola (Slovenia) 6-4 6-2

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete