Daniil Medvedjev ohladil Aleksandra Zvereva v finalu Pariza!

08.11.2020
Ruski tenisač je ob koncu sezone le prišel do naslova na ATP turneji!

PARIZ, FRANCIJA - 24-letni Daniil Medvedjev (4. na ATP) letos ni bil v formi, ki jo je kazal lani, a je na ATP 1000 turnirju v Parizu v finalu po preobratu zaustavil serijo 12 zaporednih dobljenih dvobojev 23-letnega Nemca Aleksandra Zvereva (7. na ATP). Slednji je pred tem osvojil dva turnirja v Kölnu. Na koncu je bilo 5-7, 6-4, 6-1 za Rusa, ki je tako v medsebojnih dvobojih zmanjšal na 2:5!

V 1. nizu je kazalo na podaljšano igro, saj sta bila oba igralca trdna pri servisu toda v 12. igri si je Zverev priigral 3 brejk priložnosti, zadnjo je izkoristil ter povedel v nizih. Do rezultata 4-4 v 2. nizu je vse potekalo podobno kot v 1. nizu nato je Daniil prišel do brejka in dobil 8 od zadnjih 9 iger, kar je pomenilo zmago v treh nizih! Za Medvedjeva je to prvi naslov letos in 8. v karieri! Aleksander je ostal pri 13. naslovih!

Daniil: "Zelo sem vesel, čeprav tega ne kažem po zmagah. Nisem bil zadovoljen s svojo formo in nivojem igre letos, ženi sem se pritoževal, da nisem bil niti v enem finalu, zdaj sem le osvojil naslov. Tu sem ves teden igral dobro, še posebej danes. Po 1. nizu bi se lahko predal, saj je Saša igral odlično, a sem ostal miren in še dvignil nivo svoje igre ter malo "ohladil" vročega nasprotnika"!

Aleksander: "Čestitke Daniilu, je velik igralec. Letos mu ni šlo najbolje za razliko od mene. Bomo videli kako bo v Londonu. Zadovoljen sem s svojo igro, moram se le malo fizično regenerirati"!


Rolex Paris Masters
Kraj: Pariz (Francija)
Datum: 02.11.2020 - 08.11.2020
Kategorija: ATP 1000
Podlaga: Trda (dvorana)
Nagradni sklad: €3.732.680
https://www.rolexparismasters.com/uk

Finale:

3-Daniil Medvedev (Russia) beat 4-Alexander Zverev (Germany)  5-7 6-4 6-1

 

 

foto: Facebook

pripravil: Marjan B.

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete