Nezaustavljivi Daniil Medvedjev suvereno do naslova v Šanghaju

13.10.2019
ŠANGHAJ, KITAJSKA - Rus Daniil Medvedjev je trenutno nepremagljiv. Zmagal je še na drugem zaporednem Mastersu, tokrat v Šanghaju.

Daniil Medvedjev je novi prvak Masters turnirja v Šanghaju. 

V polfinale ATP1000 turnirja v Šanghaju so se prebili sami mladi igralci, kar se je zgodilo prvičpo dvajsetih letih, na koncu pa je bil najbolj suveren Medvedjev, ki je pred tem osvojil že Masters v Cincinnatiju, ne pozabimo pa, da je bil tudi v finalu OP ZDA, kjer je po petih nizih klonil proti Nadalu. V finalu Šanghaja je s 6-4, 6-1 nadigral Alexandra Zvereva.

Dvoboj, ki je trajal 73 minut ni bil videti tako, da se bo hitro zaključil. Medvedjev je sicer povedel 2-0, a je Zverev ekspresno izničil prednost ter se vrnil v obračun. No, Nemec je popustil na servisni igri v trenutku, ko je bilo najbolj kritično, pri rezultatu Rusa 5-4, ko je le ta dobil uvodni niz pa se je izkazalo, da je bil to prelomni ternutek. Medvedjev je nadaljeval z izjemnim ritmom, v trenutku je bilo na semaforju 5-0 in za Zvereva je bilo vse izgubljeno. Dva brejka več za Moskovčana je bila nedosegljiva prednost, saj se je Saša uspel le še vpisati na semafor do konca finala.

23-letni Daniil Medvedjev je od Wimbledona naprej igral v prav vseh finalih na turnirjih na katerih je nastopil, ima pa polovični izkupiček (3-3). Na ATP lestvici je na 4. mestu, toda s takšnim tempom ni nedosegljiv tudi vodlni položaj na lestvici.

22-letni Aleksander Zverev je pred današnjim obračunom z Medvedjevom dobil vse štiri medsebojne tekme, a stvari so se v zadnjih pol leta korenito spremenile. Rus je neverjeten in je praktično nepremagljiv.


Shanghai Rolex Masters
Kraj: Šanghaj (KIT)
Kategorija: ATP World Tour Masters 1000
Datum: 07.10.2019 - 13.10.2019
Žreb: S-56 D-24
Podlaga: Trda
Nagradni sklad: $ 8,322,885
http://www.shanghaimasters1000.com/

Finale:

3-Daniil Medvedev (Russia) beat 5-Alexander Zverev (Germany) 6-4 6-1

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete