Daniil Medvedev osvojil Sofijo!

11.02.2019
SOFIJA, BOLGARIJA - Mladi ruski teniški as nadaljuje z dobrimi igrami tudi v februarju!

22-letni Rus Daniil Medvedev je osvojil četrti turnirski naslov v mladi karieri. Gre za enega prihajajočih teniških zvezdnikov, ko se upokoji stara garda.

''Imel sem občutek, da sem pod pritiskom, res sem bil nervozen in na koncu sem zadovoljen, da mi je uspelo priti do lovorike. Marton je igral zelo dobro, imel je precej dobrih udarcev in vseskozi sem moral biti osredotočen, da sem uspel zmagati'', je povedal mladi ruski tenisač po zmagi v finalu Odprtega prvenstva Sofije s 6-4, 6-3 nad Martonom Fucsovicsem iz Madžarske.

3. nosilec in 16. igralec sveta je uspel konvertirati 70% točk na prvi servis, da se je veselil zmage po 81 minutah. Zelo je bil agresiven, v celem tednu pa je oddal le štiri servisne igre. 

''Daniil je izjemen tenisač, vprašanje časa je, kdaj bo v TOP10. Danes je bil fantastičen na servisu in izza osnovne črte, ni mi dal veliko priložnosti. Kljub vsemu je za mano dober teden, spet se vračam v TOP40'', je povedal Madžar, ki je bil v drugem finalu kariere. Lani je v Ženevi debitiral in tudi prišeč do prvenca. 

Za Medvedeva je to prva lovorika v letošnji sezoni, dodal jo je trem, ki jih je osvojil lansko leto (Sydney, Winston-Salem in Tokio)


Sofia Open
Kategorija: ATP 250
Kraj: Sofija, Bolgarija
Datum: 04.02.2019 - 10.04.2019
Podlaga: trda
Nagradni sklad: €524,340
https://sofiaopen.bg/

Finale:

3-Daniil Medvedev (Russia) beat Marton Fucsovics (Hungary) 6-4 6-3

 

foto: Facebook

pripravil: Marjan B.

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete