Wozniackijeva in Vincijeva začeli suvereno v Sofiji!

31.10.2012
Sofija, Bolgarija – Prejšnji teden je v turškem Carigradu potekal WTA turnir elitne osmerice. Zmago je slavila Serena Williams, ki je še enkrat več dokazala, da je trenutno najboljša na svetu. Kakorkoli, ta teden bomo spremljali turnir v Sofiji. Tu se je zbralo šest najvišje rangiranih igralk, če seveda odvzamemo elitno osmerico, ki so v letošnji sezoni osvojile kakšen turnir, ter dve povabljenki. Igralke so razporejene v dve skupini, najboljše dve iz vsake pa bosta napredovali v četrtfinale.

Vse skupaj se je v Sofiji začelo v torek, videli smo tri obračune, favoritinje pa so začele suvereno. V prvi skupini smo na delu videli prvo nosilko turnirja ter nekdanjo št. 1, Danko Caroline Wozniacki, svojo pot pa je začela tudi četrta nosilka Roberta Vinci. Obe omenjeni igralki s svojima nasprotnicama nista imela večjih težav. Vincijeva je s 6:1 in 6:2 premagala sedmo nosilko, Danielo Hanutchovo, medtem ko je Wozniackijeva po natanko uri igre ugnala petopostavljeno Hšej Su-Vej.

»Igrala sem dobro. Ko igram dobro, znam biti nevarna. Menim, da moja igra ni ustrezala nasprotnici. Če nadaljujem v takem ritmu, bom tu v Sofiji blizu polfinala, tam pa se lahko zgodi prav vse,« je po srečanju dejala optimistična Italijanka.

Za Wozniackijevo je ta teden še kako pomemben. V Bolgariji lovi svoj 20. naslov, a še bolj pomembno je to, da bi se z morebitno zmago na turnirju uvrstila nazaj med TOP 10 igralk.

»Potrudila sem se in dala vse od sebe. Tako bom igrala tudi na naslednjih tekmah. Ta teden bo težak, v skupini imam Vincijevo, ki bo zagotovo močna nasprotnica. Proti njej me čaka težka in pomembna tekma,« pravi danska lepotica.

Domačinka Cvetana Pironkova je za začetek premagala Ži Žengovo

Domačinka Cvetana Pironkova je za začetek premagala Ži Žengovo

 

Qatar Airways Tournament Of Champions Sofia
Datum: Oktober 30 - November 4, 2012
Kategorija: International
Nagradni sklad: $750,000
Podlaga: Trda
http://sofia-tennis.bg/en/home


Skupina Serdika

(1) Caroline Wozniacki (DEN) d. (5) Hsieh Su-Wei (TPE) 62 62
(4) Roberta Vinci (ITA) d. (7) Daniela Hantuchova (SVK) 61 62

Skupina Sredets

(8/WC) Tsvetana Pironkova (BUL) d. (6) Zheng Jie (CHN) 26 64 76(4)

 

Pripravil: Žan Tavčar

Foto: sofia-tennis.bg


 

Video:

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete