Znane vse polfinalistke na tolažilnem turnirju v Sofiji!

01.11.2012
Sofija, Bolgarija – V četrtek je bil v Sofiji odigran še tretji dan v skupinskem delu tekmovanja. Na sporedu smo videli tri srečanja, zadnja pa bomo videli v petek. Že pred zadnjimi skupinskimi obračuni pa so znane vse polfinalistke turnirja.

Sila pomembno zmago je dosegla italijanska predstavnica Roberta Vinci. Četrta nosilka turnirja je v četrtek premoč priznala Danki Caroline Wozniacki, v odločilnem dvoboju pa je ugnala Tajvanko Hšej Šu-Vej ter si tako priigrala nastop v sobotnem polfinalu. Srečanje je dobila po pičlih 52 minutah, in sicer z rezultatom 6:1 in 6:2. Podobno je s svojim delom opravila tudi prva nosilka turnirja, že prej omenjena Caroline Wozniacki, ki se je sicer namučila proti Danieli Hanutchovi, a kljub temu vknjižila še tretjo zmago v tednu in si tako priborila prvo mesto v skupini Serdika.

Mnogo bolj zanimivo je bilo v četrtek v drugi skupini, skupini Serdets, kjer smo spremljali obračun med Rusinjama Nadjo Petrovo in Marijo Kirilenko. Dvoboj je dobila druga nosilka, ki je sicer prvi niz izgubila, v drugem se je zvlekla po tajbrejku, v tretjem pa je srečanje dokončno obrnila v svojo korist. Igralki sta se pred tem obračunom srečali osemkrat, rezultat pa je bil pred tem dvobojem izenačen na 4:4. Kakorkoli, igralki, ki tekmujeta skupaj v dvojicah, sta nam ponudili dober tenis, na koncu pa se je veselila Petrova. Takoj po dvoboju je Kirilenkova odstopila s turnirja, kar pomeni, da se je kot druga iz skupine Serdets poleg Petrove v polfinale uvrstila še Cvetana Pironkova.

Nadja Petrova je polfinalistka tolažilnega turnirja serije WTA v Sofiji

Nadja Petrova je polfinalistka tolažilnega turnirja serije WTA v Sofiji

 

Qatar Airways Tournament Of Champions Sofia
Datum: Oktober 30 - November 4, 2012
Kategorija: International
Nagradni sklad: $750,000
Podlaga: Trda
http://sofia-tennis.bg/en/homeSkupina Serdika

(1) Caroline Wozniacki (DEN) d. (7) Daniela Hantuchova (SVK) 36 76(4) 64
(4) Roberta Vinci (ITA) d. (5) Hsieh Su-Wei (TPE) 61 62

Skupina Sredets

(2) Nadia Petrova (RUS) d. (3/WC) Maria Kirilenko (RUS) 36 76(4) 63

 

Pripravil: Žan Tavčar

Foto: sofia-tennis.bg
 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete