Davisov pokal: V Romuniji ni bilo kruha, jeseni boj za obstanek

06.03.2016
ARAD, ROMUNIJA - Slovenska teniška reprezentanca v Davisovem pokalu se iz Romunije vrača s prazno malho. Po porazu v soboto so domačini že sklenili vikend z zmago.

Slovenska teniška reprezentanca je bila že po petkovih posamičnih obračunih v zelo nezavidljivem položaju, saj je zaostajala 0-2. Grega Žemlja je imel v drugem dvoobju imenitno priložnost, da izenači in postavi vprašanje o zmagovalcu za nedeljo, tako pa so romunski tenisači svoje delo opravili že po sobotnih dvojicah, kjer so bili tako ali tako favoriti.

Kapetan Blaž Trupej je pričakovano v soboto ob 15. uri v ogenj poslal najboljša moža, Blaža Rolo in Grega Žemljo. Ptujsko-kranjska naveza se je borila po najboljših močeh, parirala paru Tecau/Mergea, ki slovita za enega najboljših na Touru, vseeno pa sta na koncu ostala brez dobljenega niza. Romuna sta zmagala s 6-3, 7-6(5), 7-5(3).

"Fantoma nimam kaj očitati. Odigrala sta zelo dobro partijo proti igralcema, ki sodita v sam svetovni vrh. Podatek, da je bil v celem dvoboju le en odvzem servisa, priča o kvalitetni in izenačeni predstavi," je dejal Blaž Trupej.

"Dejstvo je, da smo priložnost za zmago zapravili v petek. Verjetno se mi bo še kar nekaj časa v glavi vrtel film dvoboja Žemlje in njegovega vodstva 2-0 v nizih ter zaključne žogice. A takšen je naš šport in ravno to ga dela tako atraktivnega," je dodal Trupej.

V dvorani Victoria v Aradu so se veselili Romuni

V dvorani Victoria v Aradu so se veselili Romuni

Slovence jeseni čaka obračun za obstanek v drugi kvalitetni skupini pokala imenovana 1. evroafriška skupina. Ni dvoma, da bodo imeli težko delo, v kolikor izdamo, da bodo tekmeci Ukrajinci, Portugalci, Avstrijci ali celo Španci, če bodo izgubili julija z Romunijo. Do sedaj so se merili le s Portugalci, s katerimi bi igrali na njihovem terenu. Saj se še spomnite zmage naše reprezentance pred dvema letoma v Kranju?

 

Davisov pokal
Kraj: Arad (ROM)
Podlaga: Pesek (dvorana)

1. evroafriška skupina, 1. krog

Romunija - Slovenija 3-0


Marius Copil (Romania) beat Blaz Rola (Slovenia) 7-5 6-3 7-6(5)
Adrian Ungur (Romania) beat Grega Zemlja (Slovenia) 4-6 4-6 6-3 7-6(3) 6-4

Florian Mergea/Horia Tecau (Romania) beat Grega Zemlja/Blaz Rola (Slovenia) 6-3 7-6(5) 7-6(3)

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete