Rola, Žemlja in Co. po zmago v Arad za spektakel s Španci

24.02.2016
LJUBLJANA - V prvem krogu 1. Evro afriške skupine Davisovega pokala se bo slovenska moška teniška reprezentanca, od 4 – 6. marca v mestu Arad pomerila z Romunijo. V primeru zmage se julija v Sloveniji obeta vrhunski spektakel, saj bi bil naslednji nasprotnik ena najboljših ekip na svetu, Španija.

Slovenska reprezentanca je se je medijem predstavila v največjem možnem številu, četudi sta zaradi turnirjev v tujini manjkala Blaž Rola (160. ATP) in lanski četrtfinalist turnirja Tilia Slovenia Open v Portorožu Aljaž Radinski (831.), pa sta se poleg Grege Žemlja (176.) in Tomija Ternarja (638.), vabilu odzvala tudi Blaž Kavčič in Tom Kočevar Dešman, ki zaradi poškodbe oziroma bolezni ne moreta sodelovati v sila pomembnem dvoboju proti Romuniji.

Kapetan Blaž Trupej ima pri postavitvi igralcev enostavno nalogo, saj bosta Rola in Žemlja zagotovo nastopila v petkovih partijah posameznikov, medtem ko je vse ostalo odprto. »Odvisno, kako bodo potekali petkovi posamični dvoboji. Glede na razplet in dolžino dvobojev, bom dan kasneje postavil tudi dvojico. Forma naših je relativna, saj sta tako Rola kot tudi Žemlja v začetku sezone bolj malo zmagovala. Rola trenutno igra odlično, ampak na peščeni podlagi. Ne moremo se postaviti v vlogo favoritov, ampak lahko pa presenetimo. Zavedamo se, kaj nas v primeru zmage čaka poleti.«, je dodal Trupej.

Grega Žemlja bo veliko orožje slovenske teniške vrste v Romuniji

Grega Žemlja bo veliko orožje slovenske teniške vrste v Romuniji

Obračun prvega kroga bo v mestu Arad, kjer stoji športni kompleks Sala Sportturilor. Tamkajšnja teniška igrišča imajo trdo podlago, kar bolje ustreza Gregu Žemlji: »Tudi moja forma je precejšnja uganka. Slabo sem začel sezono, povrhu pa sem pred kratkim zbolel za virozo. Trenutno treniram zelo intenzivno, v Romuniji pa računam na dobro dnevno formo. Oba igralca poznam, ker se srečujemo na turnirjih. S Copilom sem igral pred leti v Washingtonu in sem ga tudi premagal.«

Najboljši romunski igralec je 31 letni Adrian Ungur (193.ATP), takoj za njim pa je pet let mlajši Marius Copil (196.), znan po svojih močnih servisih in udarcih. Romuni zagotovo pričakujejo zmago svoje dvojice, saj Horia Tecau zaseda odlično 3. mesto na lestvici ATP, Florin Mergea pa je 12. Tecau je denimo lani, v paru z Nizozemcem Rojerom, zmagal na turnirju na wimbledonski sveti travi.

Spodbudni so nastopi Blaža Role v Južni Ameriki, res pa, da so tam turnirji na pesku. Trupej dodaja: »Blaž igra odlično, ampak rad bi, da bi se nam čimprej pridružil, saj bo potreboval čas, da se navadi časovne spremembe in trde podlage. Sem pa vesel, da ni bilo nikakršnih težav pri sestavi ekipe in, da so se prav vsi, tudi poškodovani igralci, takoj odzvali. V Romunijo potujemo v nedeljo 28.02.«

Slovenska reprezentanca za Davisov pokal:

  • Blaž ROLA, 1990 (160. ATP)
  • Greg ŽEMLJA, 1986 (176.)
  • Tomi TERNAR, 1990 (638.)
  • Aljaž RADINSKI, 1995 (831.)
  • Kapetan: Blaž TRUPEJ
  • Pomočnik kapetana: Žiga JANŠKOVEC
  • Fizioterapevt: Miha MIHALIČ 

 

foto: TZS

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete