Slovenski tenisači v Aradu po dveh porazih potrebujejo 'čudež'

04.03.2016
ARAD, ROMUNIJA - Slovenska teniška reprezentanca v pokalu Davis je v izgubljenem položaju po prvem dnevu tekmovanja v Romuniji.

Slovenska 'Davis Cup' reprezentanca v 1. krogu 1. evroafriške skupine gostuje v Romuniji, po prvem dnevu in dveh posamičnih tekmaih pa je praktično potrebuje 'čudež', da se iz Arada izvleče s tremi točkami. 

Danes sta izgubila tako Blaž Rola kot Grega Žemlja, jutri pa so na sporedu dvojice, kjer so domačini močno favorizirani. Malo verjetno je, da bo kapetan Blaž Trupej v ogenj poslal navezo Radinski/Ternar, saj bosta najboljša slovenska tenisača Rola in Žemlja potrebovala zvrhan koš najboljšega znanja, da uženeta par Tecau-Mergea. A nič ni nemogoče, navsezadnje sta specialista za dvojice lani prav v Romuniji, takrat sicer na pesku, gladko izgubila s Slovakoma Zelenayem in Martinom. 

  • Slovenija nikdar ni dobila dvoboja potem, ko je zaostajala 0-2 po prvem dnevu

V petek je šel prvi na teren dvorane Victoria 25-letni Blaž Rola. Ptujčan je še prejšnji teden igral na pesku, kjer se je udeležil južnoameriške ATP turneje Golden Swing, tokrat pa se lopar vihti na trdi podlagi. Romun Marius Copil, ki prihaja prav iz Arada, je dokaj zlahka slavil s 7-5, 6-3 in 7-6(5) in prinesel prvo točko trikratnim finalistom pokala Davis.

V drugem posamičnem dvoboju je Grega Žemlja fantastično začel in dobil uvodna dva niza. Za nekaj časa je utišal aradsko dvorano, ne pa tudi Adriana Ungurja, ki je preobrnil potek in na koncu po več kot 3 urah zmagal s 4-6, 4-6, 6-3, 7-6(3) in 6-4 ter svojo ekipo praktično pripeljal do 2. kroga tekmovanja in julijskega obračuna s slovito reprezentanco Španije. Kranjčan je imel v 4. nizu tudi zaključno žogo, ki bi pomenila veliko točko, a se je Ungur uspel ubraniti.

"Odkar sem kapetan Slovenije, nismo imeli primera, da bi igralec po vodstvu z 2:0 v nizih in 'match' žogici na koncu izgubil. To je le dokaz več, kako nepredvidljiv in zanimiv je tenis. Res škoda, saj je imel Grega vse pod nadzorom. Sredi tretjega niza bi vsakemu, ki bi podvomil v našo zmago, dejal, da je nor," je povedal Blaž Trupej.

"Kar se tiče prvega dvoboja je Rola naredil preveč napak. Na treningih je bil odličen, med tekmo pa si v dvorani ne smeš privoščiti toliko napak. Zdaj nam ne preostane drugega, kot da jutri gremo na vse ali nič. Upam, da bo Žemlja pripravljen in zdrav," je dodal Trupej.

 

Davisov pokal
Kraj: Arad (ROM)
Podlaga: Pesek (dvorana)

1. evroafriška skupina, 1. krog

Romunija - Slovenija 2-0


Marius Copil (Romania) beat Blaz Rola (Slovenia) 7-5 6-3 7-6(5)
Adrian Ungur (Romania) beat Grega Zemlja (Slovenia) 4-6 4-6 6-3 7-6(3) 6-4

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete