Argentinec del Potro v tesnem finalnem dvoboju do lovorike v Tokiu!

06.10.2013
V kakovostnem finalu Rakuten Japan Open Tennis Championshipa sta se pomerila Argentinec Juan Martin del Potro in Kanadčan Miloš Raonič. V dveh nizih je slavil Argentinec s 7-6(5) in 7-5.

Igralca sta se šele drugič pomerila v medsebojnem obračunu, z zmago je del Potro izid v medsebojnih dvobojih poravnal na 1-1. Argentinec, ki je leta 2008 v Tokiu že zaigral v finalu, je sedaj vendarle uspel dvigniti lovoriko. Za zmago je del Potro prejel 312.000 $ in 500 ATP točk, s čimer je že zelo blizu temu, da si zagotovi nastop na zaključnem mastersu v Londonu. 

V dvoboju dveh odličnih serverjev je na Argentinčevo stran na koncu pretehtalo nekaj več izkušenj in zbranosti v najpomembnejših trenutkih srečanja. V prvem, izjemno izenačenem nizu, je bil bližje brejku Raonič, ki si je uspel priigrati tri priložnosti za odvzem servisa, a je del Potro vse uspešno nevtraliziral. Kanadčan je v prvem nizu serviral in igral izjemno, v celotnem nizu je Argentincu dopustil le štiri točke na svoj začetni udarec, tako da se del Potro niti enkrat ni približal priložnosti za brejk. Prvi niz je tako odločila podaljšana igra v kateri je 22-letni Kanadčan hitro povedel s mini brejkom prednosti, a je Južnoameričan uspel izid spreobrniti v svojo korist, za zmago v podaljšani igri s 7-5.

Finalista Tokya!

V drugem nizu je sladila podobna zgodba kot v prvem, Raonič je suvereno dobival svoje servisne igre, precej bolj se je za svoje igre mučil Argentinec, a je vseeno uspel zadržati svoje začetne udarce. Vse do enajste igre drugega niza si igralca nista uspela priigrati brejk priložnosti, nato pa se je Kanadčanu nekoliko zatresla roka, del Potro je hitro povedel s 40-0 in si priigral prve tri brejk žogice na tekmi. Izkoristil je tretjo priložnost za odvzem servisa, kar je pomenilo, da mora 25-letni Argentinec za osvojitev Tokia samo še odservirati svojo servisno igro. To je del Potru tudi uspelo, tako da se je na koncu izkoristil drugo žogico za zmago in osvojitev naslova.

"Res sem odigral zelo dobro v zadnjih dveh igrah dvoboja, uspelo mi je vrniti vse njegove servise. Za mano je izjemen teden, iz tekme v tekmo sem igral bolje" je po zmagi dejal del Potro, ki je tako po Rotterdamu in Washingtonu osvojil še tretjo letošnjo ATP 500 lovoriko!

"Po porazu ne morem biti preveč razočaran. Za mano je dober teden, tudi danes sem si ustvaril priložnosti za zmago. Odločilo je le nekaj točk, težko bi odigral veliko bolje" je po zmagi dejal poraženec v finalu Miloš Raonič, ki je že drugo leto zapored v Tokyu moral priznati premoč v finalu. Vseeno Kanadčan iz Tokya odhaja bogatejši za 140.000 ameriških dolarjev in 300 ATP točk, s čimer je močno zmanjšal zaostanek za osmim mestom, ki še pelje na zaključni turnir v London. 

__________________________________________________________________________________

Rakuten Japan Open Tennis Championships
Kategorija: ATP World Tour 500
Datum: 30.09.2013 - 06.10.2013
Žreb: S-32 D-16
Podlaga: Trda
Nagradni sklad: $ 1,297,000
http://www.rakutenopen.com/


Finale:

1-Juan Martin Del Potro (Argentina) beat 3-Milos Raonic (Canada) 7-6(5) 7-5
_________________________________________________________________________________

pripravil: Izidor Kolar

foto: atpworldtour.com

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete