Bombardersko finale v Tokiu: Raonič-Del Potro!

05.10.2013
V Tokiu se nam obeta izjemno zanimiv finalni obračun, saj se bosta med seboj udarila Kanadčan Miloš Raonič in Argentinec Juan Martin del Potro!

Igralca sta se do sedaj pomerila samo enkrat, ko je avgusta letos v Montrealu slavil Kanadčan. Oba sta svoje delo v polfinalu opravila v dveh nizih. Izjemno zanimiv je bil predvsem dvoboj del Potra in Almagra, ki je bil skozi celotno tekmo napet in poln lepih potez, na koncu pa je uspel Argentinec slaviti po dveh podaljšanih igrah s 7-6(7) in 7-6(1).

Prvi nosilec turnirja na Japonskem je tako na dobri poti da osvoji še tretjo letošnjo lovoriko na turnirjih serije ATP 500, potem ko je slavil v Rotterdamu, kjer je v finalu premagal Francoza Benneteauja in v Washingtonu, kjer je slavil proti Američanu Johnu Isnerju. Del Potro se trenutno nahaja na šesti poziciji v razvrstitvi, ki igralce pelje na zaključni masters, ki se bo odvijal od 4-11 novembra v Londonu.

A na poti do končne lovorike Argentinca čaka izjemno težko delo. 22-letni Kanadčan Miloš Raonič je v zadnjem obdobju v izvrsti formi, prav tako pa lovi prepotrebne točke, ki bi ga peljale na zaključni turnir najboljše osmerice. V polfinalnem obračunu je Raonič s 7-6(4) in 6-1 iz turnirja izločil hrvaškega terminatorja Ivana Dodiga. Raonič bo v Tokiu zaigral že v četrtem finalu letos, slavil je na v Bangkoku in v San Joseju, izgubil pa je v finalu Montreala. 

__________________________________________________________________________________

 

Rakuten Japan Open Tennis Championships
Kategorija: ATP World Tour 500
Datum: 30.09.2013 - 06.10.2013
Žreb: S-32 D-16
Podlaga: Trda
Nagradni sklad: $ 1,297,000
http://www.rakutenopen.com/


Polfinale:

1-Juan Martin Del Potro (Argentina) beat 6-Nicolas Almagro (Spain) 7-6(7) 7-6(1)
3-Milos Raonic (Canada) beat Ivan Dodig (Croatia) 7-6(4) 6-1 

__________________________________________________________________________________

pripravil: Izidor Kolar

foto: atpworldtour.com

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete