Izjemna predstava del Potra v drugem in tretjem nizu za Washingtonsko zmago!

04.08.2013
V dvoboju dveh bombarderjev, Argentinca Juana Martina del Potra in Američana Johna Isnerja, je po slabšem prvem nizu na koncu prepričljivo slavil 24-letni Argentinec s 3-6, 6-1 in 6-2.

Argentinec tekme ni začel najbolje, saj ni našel odgovora na izjemno serviranje Johna Isnerja. Del Potro si v prvem nizu ni priigral niti ene brejk priložnosti, na servis Isnerja je uspel dobiti vsega 5. točk. Prelomna igra je bila 4. igra prvega niza, ko je Isner nasprotniku odvzel začetni udarec brez izgubljene točke. Celoten prvi niz je Isner prevladoval na igrišču, tako da je vse kazalo, da bo Američan, po naslovu v Atlanti prejšni teden osvojil še Washington.

Na igrišče v drugem nizu stopil drugačen del Potro:

V drugem nizu pa smo videli popolnoma prerojenega Argentinca. Že v prvi servisni igri Američana v drugem nizu si je del Potro uspel priigrati brejk priložnost, ki jo sicer ni izkoristil, ampak vseeno mu je to dalo dovolj samozavesti za veliko bolj hrabro igro v nadaljevanju. Argentinec je stopnjeval nivo svoje igre in ponovno navduševal s svojimi super "winnerji", ki so dosegali izjemne hitrosti. Dobil je naslednjih 5. iger, medtem Isnerju, ki je prej na celotnem turnirju le enkrat izgubil svoj začetni udarec, zadal 2. brejka in drugi niz rutinirano dobil s 6-1.

"V drugem nizu sem hitro uspel priti do brejka prednosti, to mi je močno pomagalo, da sem v nadaljevanju lahko zaigral veliko bolje" je po zmagi dejal 24-letni Argentinec. 

V podobnem tempu je del Potro nadaljeval tudi v odločilnem nizu, že v prvi igri mu je uspel odvzem servisa nasprotniku, ki ga je nadgradil še z brejkom v 7. igri, tako da dvomov o zmagovalcu ni bilo več.

"V tretjem nizu sem igral svoj najboljši tenis na turnirju" je o izvrstni predstavi v zadnjem odločilnem nizu povedal današnji zmagovalec.

Argentinec je tako osvojil že svojo 15. ATP turnirsko zmago, od tega so kar tri iz turnirja v Washingtonu, saj je tukaj slavil že v letih 2008 in 2009.

Zmagovalec Juan Martin del Potro je za zmago v Washingtonu prejel 500 ATP točk in 295.200$, medtem ko bo drugi finalist John Isner prejel 134.600$ in 300 ATP točk.

 

Washington, ZDA
Ime turnirja: Citi Open
Podlaga: trda
Nagradni sklad: 1 546 590$
http://www.citiopentennis.com/

 


Rezultati Washington finale:

1-Juan Martin Del Potro (Argentina) beat 8-John Isner (U.S.) 3-6 6-1 6-2


 

foto: zimbio.com

Pripravil: Izidor Kolar

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete