Diego Schwartzman po vrsto letih razveselil domače gledalce v Buenos Airesu

08.03.2021
BUENOS AIRES, ARGENTINA - Na ATP 250 peščenem teniškem turnirju v argentinski prestolnici si je pokal prilastil domačin in 1. nosilec Diego Schwartzman.

13 let so organizatorji čakali na domačega zmagovalca v Buenos Airesu. 

Dolgo čakanje na domačega junaka se je v glavnem mestu Argentine končalo. Diego Schwartzman je upravičil status prvega favorita in slavil na rdečem pesku v Buenos Airesu.

Ja, že pred finalom se je vedelo, da bo na OP prvenstvu Argentine le slavil domačin, saj sta se za naslov pomerila omenjeni Diego Schwartzman in Francisco Cerundolo. Presenečenje je bilo sploh, da se je v finale prebil Cerundolo, a to ne tisti senzacionalni Juan Manuel Cerundolo, ki je prejšnji teden presenetil v Cordobi, ampak njegov starejši brat Francisco. Schwartzman je na koncu suvereno zmagal s 6-1, 6-2, kar ni bilo presenečenje, saj je 28-letni Argentinec 9. tenisač sveta.

Brata Cerundolo sta imeni zadnjih dveh tednov na pesku v Južni Ameriki. 19-letni Juan Manuel je zmagal v Cordobi, ta teden pa izpadel sicer v 1. krogu Buenos Airesa, a ga je zelo dobro zamenjal tri leta starejši brat Francisco, danes 112. na ATP lestvici. No, do pokala vseeno ni zmogel, Schwartzman je pač vseeno dva razreda boljši in ni zastonj v TOP10.

Diego Schwartzman si je prilastil četrto turnirsko zmago v karieri. ''Dve leti nazaj sem bil tu v finalu in izgubil... Bil sem zelo razočaran, toda dve leti kasneje mi je uspelo. Za mano je res čustven teden, saj skozi celo sezono nimaš priložnosti, da igraš pred prijatelji in družino. Deliti naslov z njimi je neprecenljivo'', je povedal mali Diego po zmagi v finalu.


 

Argentina Open
Kraj: Buenos Aires (ARG)
Kategorija: ATP World Tour 250
Datum: 01.03.2021 - 07.03.202
Podlaga: Pesek
Nagradni sklad: 411,940 USD
https://argentinaopentennis.com/

Finale:

1-Diego Schwartzman (Argentina) beat Francisco Cerundolo (Argentina) 6-1 6-2

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete