Senzacija v Cordobi, zmagal je 19-letni domačin, 335. igralec sveta

01.03.2021
CORDOBA, ARGENTINA - Kakšen pravljični teden za domačine na ATP turnirju v Cordobi. Razveselil jih je najstnik Juan Manuel Cerundolo.

Na peščenem ATP turnirju serije ATP250 v Cordobi je senzacionalno pobral lovoriko Argentinec Juan Manuel Cerundolo. Južnoameričan je tretji letošnji tenisač s prvencem na ATP turneji, za nameček je debitiral na Touru.

Argentinec je kot kvalifikant prišel vse do konca in v finalu s 6-0, 2-6, 6-2 premagal tudi 5. nosilca Alberta Ramosa Vinolasa iz Španije.

Kot 335. igralec sveta je 19-letnik od leta 1990  peti najmlajši tenisač v zgodovini ATP turneje in najnižje rangirani zmagovalec po Pablu Andujarju (355. na ATP) in Marakešu 2018, a je slednji priredil povratek po poškodbi in je pred tem že bil uveljavljen na Touru.

''Pa to je skoraj neverjetnoi. Presrečen sem, da sem osvojil turnir, na kar sem sicer računal slej ali prej, toda ne morem verjeti da mi je to uspelo že sedaj. V meni je preveliko emocij, sploh ne morem sestaviti vsega skupaj, da bi kaj povedal. Vse kar lahko rečem je, da sem izjemno vesel in bom užival v tem trenutku'', je sporočil po zmagi v finalu Juan Manuel Cerundolo.

Aloi ste vedeli da Juan Manuel Cerundolo ni edina senzacija tega turnirja v zadnjih letih. Leta 2019 je v Cordobi slavil Juan Ignacio Londero, ki je takrat prav tako debitiral na ATP turneji. 

Preden je prišel na turnir v Cordobo je Cerundolo odigral le 14 tekem in to na turnirjih serije challenger (7-7). Neverjetno, a ta teden je na poti do finala izločil nosilca Kecmanoviča in Monteira, v finalu še Ramosa. In kako je začel finale, kot največji veteran. Zavezal je kravato, še preden se je Španec dobro ogrel. Izkušeni Albert Ramos je sicer v drugem nizu pokazal zobe, povedel 2-0 v tretjem, a na krilih navijačev je domačinu uspel preobrat in je še enkrat nanizal šest zaporednih iger.


 

Cordoba Open
Kraj: Cordoba (ARG)
Kategorija: ATP World Tour 250
Datum: 22.02.2021 - 28.02.2021
Podlaga: Pesek
Nagradni sklad: 393,935 USD
http://www.cordobaopen.com/

Finale:

Juan Manuel Cerundolo (Argentina) beat 5-Albert Ramos Vinolas (Spain) 6-0 2-6 6-2

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete