Domača igralka ustavila Zidanškovo v četrtfinalu Acapulca

28.02.2020
ACAPULCO, MEHIKA - Tamara Zidanšek ni uspela premagati domače tenisačice v četrtfinalu WTA turnirja v Acapulcu.

Druga najboljša slovenska teniška igralka Tamara Zidanšek je imela po osipu favoritinj lepo priložnost, da pride do vrhunskega rezultata na WTA turnirju v Mehiki, a jo je v četrtfinalu ustavila povabljena domačinka Renata Zarazua.

Žal se ni izšlo, 22-letna Tamara Zidanšek je klonila v četrtfinalu 275,000 USD vrednega turnirja serije WTA v Acapulcu. Po dveh zmagah je izgubila s 6-2, 3-6, 6-2 proti šele 270. igralki sveta, povabljenki renati Zarazui. Slednja ima tako za sabo izjemen teden, ki ga lahko samo še nadgradi.

Neznana Zarazua ta teden igra kot v transu, ni ji spodletelo tudi proti 74. na WTA lestvici Zidanškovi. Na krilih domačih navijačev je strla Konjičanko po 1 uri in 44 minutah. Izvrtsten rezultat je za Tami splaval po vodi. Vrstnica iz Mehike je bila v 1. nizu neomajna na začetnem udarcu, Slovenka si ni priigrala niti ene brejk žoge. V drugem je dvignila nivo in uspela izenačiti v nizih, namesto preobrata pa je Zarazua ponovila vajo iz prvega dela in s še dvema brejkoma izločila Zidanškovo. Končno razmerje osvojenih točk je bilo 80:66.

''Enostavno sem presrečna. Publika je vsako tekmo z mano, res fantastično in moja pravljica ta teden se nadaljuje'', je povedala Zarazua po prvem polfinalu kariere. Mehičanka je v 1. krogu izločila Sloane Stephens, kar ji je dvignilo samozavest. Je prva Mehičanka v polfinalu WTA turnirjev po letu 1993 in Angelici Gavaldon.

Renata Zarazua je prvič v karieri v polfinalu turnirjev serije WTA, njena pravljica se nadaljuje...

Renata Zarazua je prvič v karieri v polfinalu turnirjev serije WTA, njena pravljica se nadaljuje...

Tamara Zidanšek si je v Mehiki priigrala 60 WTA točk in 6,275$ denarne nagrade, s predpostavko, da je imela odprt žreb za precej boljši rezultat. V četrtfinalu je bila favoritinja, a se je opekla kot tudi že dve pred njo.


Abierto Mexicano TELCEL presentado por HSBC
Kraj: Acapulco (MEH)
Kategorija: ATP World Tour 500 / WTA International
Datum: 24.02.2020 - 01.03.2020
Žreb: S-32 D-16
Podlaga: Trda
Nagradni sklad: $ 2,000,845 / $ 251,750
http://abiertomextenis.com.mx/

Četrtfinale:

WC-Renata Zarazua (Mexico) beat Tamara Zidansek (Slovenia) 6-2 3-6 6-2

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete