Šarapova predala polfinale Acapulca zaradi viroze

28.02.2015
ACAPULCO, MEHIKA - Prva favoritinja WTA teniškega turnirja v Acapulcu Marija Šarapova je zbolela in v finale spustila Francozinjo Caroline Garcio. Slednja se bo za lovoriko borila s Švicarko Timeo Bacsinszky.

Rusinja Marija Šarapova, prva favoritinja turnirja serije WTA v Acapulcu, je zaradi viroze morala predati polfinalni obračun. 

''Res mi je žal, da se moram odpovedati nastop. Dobro sem začela in upala, da si bom opomogla po včerajšnji tekmi, žal je bilo časa premalo'', je za medije povedala ruska teniška lepotica, trenutno 2. igralka sveta. S tem je v finale brez boja napredovala tretjepostavljena Caroline Garcia, ki je na poti do sem izločila tudi Polono Hercog.

Garcia je v drugem finalu kariere, njena tekmica pa bo 5. nosilka Timea Bacsinszky, ki je končala pravljični teden srečne poraženke iz Bolgarije Sesil Karatančeve. Po hitro dobljenem uvodnem nizu je imela Švicarka v drugem več dela. Le ta je trajal 63 minut, na koncu pa je bilo na semaforju 6-2, 6-4. Timea se je v drugem delu kar trikrat vrnila po brejku zaostanka. 

Timea Bascinszky bo nastopila v četrtem kariernem finalu, enkrat je slavila. Leta 2009 je bila najboljša v Luksemburgu. S Caroline Garcio se bosta pomerili prvič.

Timea Bacsinszky bo v nedeljo igrala četrti finale na WTA turneji, lovila pa bo drugi naslov

Timea Bacsinszky bo v nedeljo igrala četrti finale na WTA turneji, lovila pa bo drugi naslov

 

Abierto Mexicano TELCEL
Kraj: Acapulco, Mehika
Datum: 23.02.2015 - 28.02.2015
Kategorija:WTA International
Podlaga: Trda
Nagradni sklad: $250.000
http://www.abiertomexicanodetenis.com/noticias/


Polfinale:

3-Caroline Garcia (France) beat 1-Maria Sharapova (Russia) walkover
5-Timea Bacsinszky (Switzerland) beat Sesil Karatantcheva (Bulgaria) 6-2 6-4         

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete