Dominic Thiem novi "kralj" Barcelone!

28.04.2019
Izvrstni avstrijski tenisač je dominantno osvojil ATP turnir v Barceloni!

BARCELONA, ŠPANIJA - 25-letni Dominic Thiem (5. na ATP) je odlične predstave na ATP500 turnirju v Kataloniji nadgradil še z fenomenalno igro v finalu, kjer je premagal 23-letnega Rusa Daniila Medvedjeva (14. na ATP) in mu za slovo podaril še teniško "kravato". Na koncu je bilo 6-4, 6-0 v nizih!

Avstrijec se je na začetku 1. niza še lovil in se je hitro znašel v zaostanku z 0-3, Rus je začel odlično. Sledil je preobrat in Dominic je prevzel vajeti v svoje roke. Z močnimi "forehand" udarci je diktiral tempo in silil nasprotnika k napakam. Dobil je 5 iger zapored, Rus je zmanšal na 4-5, a je Thiem že v naslednji igri osvojil niz. Medvedjev je potreboval zdravniško pomoč, saj naj bi čutil bolečine v desni rami. Avstrijec se ni oziral na težave nasprotnika, ki je popolnoma popustil in je osvojil vse igre do konca. Dvoboj je trajal le uro in 13 minut!

Dominic Thiem je tako prišel do 13. ATP lovorike v karieri. Simbolično je postal tudi "kralj" Barcelone, saj je v polfinalu premagal dolgoletnega "vladarja" Španca Rafaela Nadala. Leta 1996 je Barcelono drugič osvojil njegov rojak Thomas Muster. Zanimivo, da je Thiem letos na turnirjih s peščeno podlago v Južni Ameriki igral slabo, a je nato presenetil z zmago na trdi podlagi v Indian Wellsu, ko je v finalu premagal Švicarja Rogerja Federerja

Thiem: "Veliko mi pomeni zmaga na tem tradicionalnem turnirju. Rafa je tu slavil kar 11 x in tudi Thomas 2x. Takšne zmage ti prinesejo dodatno samozavest. Z dobrimi občutki grem v Madrid, a pri športu je tako, da tam štartam iz ničle. Vsi nasprotniki so dobro pripravljeni in pred mano je borba za vsako točko"!

Medvedjev:"Dal sem vse od sebe, a Dominic je bil boljši. V nekem trenutku je bila danes že 1 osvojena točka velik dosežek proti njemu"

Rus ostaja pri 4 lovorikah, letos je osvojil Sofijo tudi na ostalih turnirjih kjer je igral, je prišel precej daleč. Dobil je največ dvobojev od vseh igralcev v tej sezoni (25)!


Barcelona Open Banc Sabadell
Kategorija: ATP 500
Kraj: Barcelona, Španija
Datum: 22. 04. - 29. 04. 2019
Žreb: S-48 D-16
Podlaga: pesek
Nagradni sklad: €2,609,135
https://www.barcelonaopenbancsabadell.com/es

Finale:

3-Dominic Thiem (Austria) beat 7-Daniil Medvedev (Russia)  6-4 6-0

 

foto: Facebook

pripravil: Marjan B.

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete