Drama v Areni Zagreb. Čilič zapravil dva niza prednosti, Del Potro vrnil Argentino v igro...

27.11.2016
ZAGREB, HRVAŠKA - Kakšna drama v finalu Davisovega pokala v Zagrebu. Bolj natančno, takšnega scenarija ne bi napisal niti Hitchcock, mojster srhljivk, saj je Juan Martin del Potro po dveh nizih zaostanka vrnil Argentino v igro.

Hrvaška je bila korak od zmagoslavja v Davisovem pokalu po četrtem dvoboju, prvem posamičnem nedeljskega dne. Marin Čilič je imel v rokah 2-0 v nizih pa vse skupaj zapravil in Juan Martin del Potro je po skoraj petih urah poskrbel, da se drama v zagrebški Areni nadaljuje. Južnoameričan je slavil s 6-7,2-6, 7-5, 6-4 in 6-3 in v delirij spravil svoje rojake, posebej pa nogometno legendo Diega Armanda Maradono (glej video)

Težko breme je sedaj na ramenih Iva Karloviča, ki se bo s Federicom Delbonisom udaril v zadnji, peti tekmi. Zmagovalec pobere vse...

Velikan iz Šalate je že pred časom zaključl svoje nastope za reprezentanco, a po poškodbi Borne Čoriča ga je cela Hrvaška prosila, da pride na zbor. Kapetan Željko Krajan ga bo sedaj potreboval v najboljši izvedbi. Ivo, ki prihaja prav iz predmestja Zagreba, je sedaj pred življensko nalogo, če dobi zadnji obračun mu lahko naši sosedje postavijo spomenik.

Juan Martin del Potro je poskrbel za epski 'come back' in zagotovil Argentini peti, odločilni dvoboj za zmago v pokalu Davis. Južnoameričani so petič v velikem finalu, a so vedno ostali brez solatne sklede, Hrvaška pa je v do sedaj edinem finalu leta 2005 premagala Slovake.

Domači adut Marin Čilič je imel veliko priložnost, da vse odloči že po prvem dvoboju dneva in osvoji z reprezentanco kultni naslov. Na dobri poti je bil Međugorec, saj je v epskem in maratonskem obračunu prišel do dveh nizov prednosti. Uvodni niz je dobil po podaljšani igri, narekoval tempo in gladko dobil tudi drugi del. Arena v Zagrebu je bila v evforiji, a kako so se ušetli. Njihovo veselje se je vse bolj topilo, obrazi pa so bili vse bolj kisli, saj je 'stolp iz Tandila' poskrbel za velik preobrat. V 3. in 4. nizu je dobil Čiliča na levi nogi ob koncu setov. Prav neverjetno je, kako je Marin zapravil svoje priložnosti ob predpostavki, da je bil Južnoameričan v veliko slabšem mentalnem položaju, kar se je videlo po izgubljenem tajbrejku. Ta vikend je ostal brez zmage v podaljšani igri že četrtič in to je tudi pustilo posledice, ampak samo za naslednji niz. Ko mu je uspelo znižati zaostanek na 1-2 v nizih je hladnokrvo prežal in na koncu tudi zasluženo premagal hrvaškega tekmeca.

Marin Čilič je imel dva niza prednosti, na koncu pa izgubil z Del Potrom po skoraj petih urah.

Marin Čilič je imel dva niza prednosti, na koncu pa izgubil z Del Potrom po skoraj petih urah.


Davisov pokal, finale:

Hrvaška - Argentina 2-2


Petek, 25. november:
Marin Cilic (Croatia) - Federico Delbonis (Argentina) 6-3 7-5 3-6 1-6 6-2
Juan Martin Del Potro (Argentina) - Ivo Karlovic (Croata) 6-4 6-7(6) 6-3 7-5

Sobota, 26. november:
Ivan Dodig/Marin Cilic (Croatia) - Leonardo Mayer/Juan Martin del Potro (Argentina) 7-6(2) 7-6(4) 6-3

Nedelja, 27. november:
Juan Martin del Potro (Argentina) - Marin Cilic (Croatia) 6-7(4) 2-6 7-5 6-4 6-4
Ivo Karlovic - Federico Delbonis

 
 

pripravil: L.S.

foto: daviscup.com

Video:

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete