Konec novembra spektakel finala pokala Davis v zagrebški Areni in Dr.Ivom

28.09.2016
Sedaj je odločeno. Zagreb, oz. dvorana Arena v hrvaški prestolnici bo kraj, kjer se bo odvijalo finale letošnjega Davisovega pokala. Po številnih pozivih javnosti, se v hrvaško ekipo vrača Ivo Karlovič.

Finale pokala Davis ne bi moglo biti bližje Sloveniji. Spektakel, ki je na sporedu konec novembra bo gostila zagrebška Arena, za solatno skledo pa se bodo Hrvati pomerili z Argentinci. Priložnost torej, da si slovenski ljubitelji tenisa ogledajo enega največjih dogodkov v svetu tenisa. Težava bo le dostop do kart, saj je zanimanje ogromno.

Potem, ko je na operacijo odšel mladi hrvaški tenisač Borna Čorič, so naši sosednje usmerili vse moči, da se v reprezentanco vrne velikan iz Šalate Ivo Karlovič. Misija hrvaške teniške zveze, kapetana in vse hrvaške javnosti je uspela. Dr. Ivo je potrdil nastop in bo v ekipi po štirih letih.

''Pred štirimi leti sem se poslovil iz reprezentance iz preprostega razloga, ker je bilo vse skupaj zame prenaporno. Tri tekme na tri dobljene nize v treh dneh v takšnem vzdušju je velik napor, posebej pri teh letih. Nekaj zadnjih mojih nastopov v reprezentanci sem končal poškodovan'', je povedal Karlovič in dodal: ''Letos je našim fatom šlo odlično, zato je najbolje, da se ne menja ničesar. No, situacija je takšna kot je in vedel sem, da me bo kapetan poklical. Za ta čas sem imel že druge plane, toda zavedam se pomembnosti tega srečanja za vse reprezentante, Zagreb, hrvaški tenis in šport na splošno. Pogovoril sem se z družino in skupaj smo se odločili, da pomagam po najboljših močeh''.

V zagrebški Areni nas konec novembra čaka spektakel, finale Davisovega pokala. Zaradi tega so morali prestaviti tudi Marvel šov.

V zagrebški Areni nas konec novembra čaka spektakel, finale Davisovega pokala. Zaradi tega so morali prestaviti tudi Marvel šov.

Kot smo napisali, iskala se bo karta več. Prepričani smo, da bo dvorana vse tri dni razprodana, to pričakuje tudi Ivo, ki prihaja prav iz Zagreba.

''Upam na prepolno Areno. To bo težek dvoboj, gledalci bi lahko tehtnico nagnili na našo stran'', je sporočil Karlovič, ki je zadnjo tekmo v pokalu Davis igral leta 2012 prav proti Argentini.

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete