Đere do naslova na ATP turnirju na Sardiniji

19.10.2020
FORTE VILLAGE, ITALIJA - Srb Laslo Đere je prišel do zmagoslavja na ATP turnirju na Sardiniji.

Laslo Đere je tretji SRb, ki je letos uspel priti do naslova na ATP turneji. Zanj je to druga karierna lovorika, v finalu turnirja Forte Village Sardegna Open je s 7-6(3), 7-5 premagal Marca Cacchinata.

25-letni Đere se je pridružil rojakoma Đokoviču in Kecmanoviču, ki sta letos že slavila v koronskem letu. Skupaj so Srbi pobrali tri naslove, izgubili pa en finale. Naj dodamo, da je Srbija letos januarja osvojila tudi inavguralni turnir ATP Cup, ki je potekal v deželi 'tam spodaj'.

''Imamo kar nekaj igralcev v TOP 100, kar je neobičajno za tako majhno deželo. Imeti pet tenisačev med stoterico je velik uspeh ter dodatna motivacija'', je povedal Đere, ki je letos dobil 11 dvobojev od 13 dobil na pesku. Pred tem se je na pesku v Cordobi in Kitzbühlu ustavil v polfinalu.

Cecchianto je poslušal osvojiti domači ATP turnir kot prvi Italijan po Volandriju in Palermu 2006. 28-letnik je prišel vse do finala, a že v 1. krogu je moral rešiti sedem zaključnih žogic. Bil je v četrtem finalu kariere ter prvič podpisal poraz. 

V 1. nizu je odločala podaljšana igra, v prvih dveh igrah pa smo videli brejk. Đere je bil bolj suveren, v drugem delu pa je povedel 3-0. Cecchinato se ni predal ter je ujel priključek, pri 5-6 pa spet padel na začetnem udarcu.


Forte Village Sardegna Open
Kraj: Forte Village, Sardinija (ITA)
Datum: 12.10.2020 - 18.10.2020
Kategorija: ATP 250
Podlaga: Pesek
Nagradni sklad: €271,345

Finale:

Laslo Djere (Serbia) beat WC-Marco Cecchinato (Italy) 7-6(3) 7-5

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete