Sanjski teden Lasla Đereja v Rio De Janeiru

25.02.2019
RIO DE JANEIRO, BRAZILIJA - Srbski teniški igralec Laslo Đere je osvojil svoj prvi ATP turnir. ''Posrečilo'' se mu je na ATP500 turnirju v Rio De Janeiru.

Laslo Đere je v nedeljo postal lastnik prvega turnirja serije ATP in to celo serije 500, s temje postal celo drugi srbski tenisač na ATP lestvici za Novakom Đokovičem.

V finalu peščenega turnirja serije 500 v Riu De Janeiru je Laslo Đere s 6-3, 7-5 premagal mladega Kanadčana Felixa Augerja-Aliassima. Slednji ima komaj 18 let.

Finale na osrednjem terenu imenovano po Gustavu Kuertnu je zaznamovala velika vročina in vlaga, Srb pa je uspel slaviti kljub temu, da ga je že na začetku mučila poškodba prepone, zaradi tega pa je imel težave z gibanjem in koncentracijo. Ne glede na vse je pokazal veliko trdnost ter je izkoristil več izkušenj. Nekaj sreče ga je doletelo v polfinalu, ko mu je dvoboj zaradi poškodbe desne noge predal Aljaž Bedene. V 2. nizu smo videli veliko borbo, Đere se je vrnil po zaostanku 0-2 in 1-3, v 12. igri pa je zapravil tudi štiri zaključne žoge. Pri peti je mladi Kanadčan le napravil napako, že 47. na tekmi (Đere 27), pa je lovorika pripadla skromnemu fantu iz Srbije, ki je na koncu imel čustven govor.

Kar 500 točk in 369,000 USD je dobil Laslo Đere, daleč najveji dobitek v dosedanji karieri, v ponedeljek pa se je prebudil kot 37. igralec sveta. V Rio je prišel kot 90. na ATP lestvici. Zasluženo, ni dopustil, da bi mu velika priložnost splozela iz rok.

Veliko je pridobil tudi Felix Auger-Aliassime, iz 104. mesta je skočil na 59. 

Đere je na podelitvi to zmago posvetil pokojnim staršem, saj sta bila najbolj zaslužna za njegov razvoj, nato pa v roke prejel pokal od legende Guge Kuertna.


Rio Open presented by Claro
Kategorija: ATP 500
Kraj: Rio de Janeiro, Brazilija
Datum: 18. 02. - 24. 02. 2019
Žreb: S-32 D-16
Podlaga: pesek
Nagradni sklad: $1,786,690
http://www.rioopen.com/

Finale:

Laslo Djere (Serbia) beat Felix Auger Aliassime (Canada) 6-3 7-5

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete