Đoković pozval k bojkotu

26.11.2018
LONDON, VELIKA BRITANIJA - Prvi igralec sveta Novak Đoković svoje cehovske kolega poziva k bojkotu pravil glede nastopa na olimpijskih igrah, ki je pogojen z udeležbo v Davisovem pokalu.

Prihodnost ekipnega tekmovanja Davisov pokal, ki bo v prihajajoči sezoni doživel temeljito preobrazbo, še vedno buri duhove. Kljub zagotovilom Mednarodne teniške zveze (ITF), da bi se novega formata lahko udeležili tudi največji teniški zvezdniki, kot so Roger Federer, Novak Đoković in Rafael Nadal, pa temu očitno ni tako.

Podrobnosti iz zakulisja razkriva Fredrik Rosengren, trener britanega tenisača Kyla Edmunda, ki je od Đokovića, aktualnega predsednika sveta igralcev, nedavno prejel zelo zanimivo elektronsto sporočilo. V njem naj bi Đoković pozival k bojkotu olimpijskega pravila, po katerem morajo tenisači odigrati vsaj dva obračuna Davisovega pokala, če želijo nastopiti na olimpijskih igrah.

"Kyle je prejel elektronsko pošto, ki morda nima povezave z Davisovim pokalom, a prejšnji teden je dobil elektronsko pošto od Đokovića. ITF ima pravilo, po katerem mora igralec v olimpijskem letu odigrati vsaj dva obračuna Davisovega pokala, če želi zastopati svojo državo na OI. Đoković si želi, da bi igralci bojkotirali to pravilo. To je dokaz, da ne namerava zaigrati v Davisovem pokalu samo zato, da bi lahko igral na olimpijskih igrah," je povedal Rosengren in se pridružil številnim kritikom na račun napovedanih sprememb.

"Še nihče ni rekel ničesar pozitivnega na to temo. Niti en igralec ni zadovoljen z novim formatom tekmovanja. Mi lahko kdorkoli pove, kaj naj bi bilo pozitivno pri novem Davisovem pokalu? ITF pravi, da bosta Federer in Đoković igrala. To se ne bo nikoli zgodilo. Vso srečo pri pogovorih s temi igralci," je hudomušno pripomnil Rosengren.


pripravil: Ž. J.

foto: Zimbio.com

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete