Đokovič PREKINIL MOLK: Ne bom se cepil, bom pač ostal brez nastopov

15.02.2022
Novak Đokovič je tudi objasnil kaj se je dogajalo na OP Avstralije, ko je turnir moral zapustiti še pred začetkom.

Srbski teniški igralec Novak Đokovič je za britanski BBC potrdil, da se ne želi cepiti, čeprav to lahko pomeni, da ne bo smel igrati na turnirjih (Roland Garros, Wimbledon, OP ZDA...).

''Razumem posledice moje odločitve. Bil sem pripravjen, da ne grem na OP Avstralije. Ne morem igrati na večini turnirjev in to je cena, ki sem jo pripravljen plačati'', je bil jasen najboljši teniški igralec na svetu.

Na vprašanje kar malo šokiranega novinarja, če je res pripravljen plačati to ceno, da ne bo najboljši igralec vseh časov, je gladko pritrdil ''DA''. 

V nadaljevanju je Nole dodal, da upa, da se bodo protokoli za igranje na turnirjih morda spremenili oziroma, da si želi igrati še kar nekaj let. Posebej je poudaril, da ni proticepilec, da razume kaj se dogaja in upa, da bomo kmalu premagali virus. Kot otrok je bil cepljen proti vsem boleznim po programu in s tem nima nobenih težav. 

''Sem za svobodno izbiro, sem za to, da človek sam izbira kaj bo dal v svoje telo. Rad bi bil uglašen s svojim telesom'', je povedal Beograjčan.

Na OP Avstralije je odšel kot izjema, izkoristil je možnost, ki je bila dana ter sedaj objasnil zakaj so ga nato iz dežele 'tam spodaj' izgnali.

''To kar ljudje ne vedo je, da nisem bil izgnan zaradi tega ker nisem cepljen. Na zveznem sodišču so mi dovolili bivati v Avstraliji, a prekršil sem pravila pri prošnji za vizum. Razlog moje deportacije je, da je minister za priseljence Alex Hawke po svoji presoji preklical mojo vizo na podlagi dojemanja, da bi lahko v državi kreiral ali sprožil proticepilsko gibanje, s čimer se popolnoma strinjam''.

Na koncu je povedal, da popolnoma razume Avstralce, razume njihovo razočaranje nad tem kaj se je dogajalo, na podlagi medijskih izjav so mislili da krši pravila, a sam pravi, da jih je vedno spoštoval. Ponovil je, da je bil pripravljen ostati doma, ker ni cepljen in meni, da ni bil deležen posebne obravnave, saj sta njegovo prošnjo za vizum obravnavali dve neodvisni zdravstveni komisiji potem, ko je predložil dokaze, da je bil pozitiven na novi koronavirus. 

 

pripravil: L.S.

foto. Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete