Đokovič v polfinalu US Opna po še eni predaji. Monfils med štiri brez izgubljenega niza.

07.09.2016
NEW YORK, ZDA - Prvi polfinalni par na letošnjem Odprtem prvenstvu ZDA v tenisu bosta igrala Novak Đokovič in Gael Monfils.

Srbski teniški velezvezdnik Novak Đokovič je prišel do polfinala zadnjega turnirja za Grand Slam brez znoja. Potem, ko sta mu že do četrtfinala predala dva nasprotnika, se je predčasno, po dveh izgubljenih nizih umaknil tudi Jo-Wilfried Tsonga.

Đokovič se je uvrstil v 10. zaporedni polfinale v New Yorku. V 2. krogu mu je brez borbe predal Vesely, nato mu je Južni stisnil roko v 1. nizu, sedaj še Tsonga pri 3-6, 2-6, gledano rezultat s strani Francoza. Na vprašanje o novi predaji je Nole odgovoril: ''Povejte mi kaj je to? Tri predaje! ne vem, če se je kdaj zgodilo, da bi kdo lažje prišel do polfinala''.

V polfinalu bo Nole igral proti Gaelu Monfilsu, s katerim je do sedaj dobil vseh 12 medsebojnih tekem. Temnpolti Francoz je v sijajni formi, med štir najboljše je prišel s 15-0, ja, dobil je vseh 15 nizov v zadnjih desetih dneh. Očitno se je Lucas Puille strošil na dvoboju z Nadalom in ni nudil večjega odpora rojaku. Monfils je slavil s 6-4, 6-3, 6-3, s tem, da se ni soočil z niti eno brejk žogo. 30-letni Gael bo drugič v karieri zaigral v polfinalu turnirjev velike četverice. Prvič mu je to uspelo pred več kot osmimi leti, leta 2008 na Roland Garrosu, na trdih podlagah pa je bil trikrat v četrtfinalu. 

Francoz Gael Monfils na poti do polfinala OP ZDA ni izgubil niza

Francoz Gael Monfils na poti do polfinala OP ZDA ni izgubil niza


 

US Open
Kraj: New York, ZDA
Datum: 29.08.2016 - 11.09.2016
Kategorija: Grand Slam
Žreb: S-128, D-64
Podlaga: Trda
Nagradni sklad: $ 21,862,744
http://www.usopen.org/


Četrtfinale:

1-Novak Djokovic (Serbia) beat 9-Jo-Wilfried Tsonga (France) 6-3 6-2 (Tsonga retired)
10-Gael Monfils (France) beat 24-Lucas Pouille (France) 6-4 6-3 6-3                          

 

pripravil: L.S.

foto: Zimbio.com

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete