Fantastičen finale Londona, zmagovalec pa mladi, 21-letni Stefanos Cicipas.

17.11.2019
LONDON, V.B. - V Londonu smo gledali izjemen finale zaključnega turnirja osmerice med Dominicom Thiemom in Stefanosom Cicipasom. Morda presenetljivo, a zasluženo. Mladca sta nas navdušila.

21-letni Grk Stefanos Cicipas je zmagal na zaključnem Mastersu v Londonu. Mladi grški tenisač, ki je pred leti nastopil tudi na Challengerju v Portorožu, je vpisal največjo zmago v karieri. V finalu je po več kot dveh urah in pol igre s 6-7(6), 6-2, 7-6(4) ugnal Avstrijca Dominica Thiema. Bravo Stefanos!

Gledali smo res izjemen finale, kljub temu, da na terenu ni bilo enega od velike trojke, saj sta Đokovič in Nadal obstala že v skupini, Federer pa je v polfiinalu obstal ob nori igri današnjega junaka. Ja, to je bil verjetno najboljši finale od kar je zaključni turnir osmerice v londonski O2 Areni. Fanta sta nas enostavno navdušila.

Cicipas je prvič zaigral na zaključnem Mastersu in se takoj dokopal do naslova. V skupini je premagal Zvereva in Medvedjeva, v zadnjem krogu sicer po epski tekmi izgubil z Nadalom, a je nato v polfinalu dobesedno nadigral Rogerja Federerja. V velikem finalu je zdržal do konca, v podaljšani igri tretjega niza je na kolena spravil tudi Avstrijca. Zaključni turnir je dobil novega zmagovalca, v Grčiji pa je Cicipas že tako narodni junak. Okoli njega vlada prava histerija, nič čudnega, saj gre za enega tistih, ki naj bi vladali tenisu v naslednjih letih...

Četrto leto zapored smo dobili novega prvaka zadnjega turnirja v sezoni. Po Murrayu, Dimitrovu in Zverevu, je danes veliki pokal dvignil Cicipas, debitant na zaključnih turnirjih. V dramatičnem tajbrejku tretjega niza, v katerem je hitro povedel 4/1, je Thiem uspel izničiti prednost, a kaj, ko je Avstrijec s tremi nevsiljenimi napakami malo pomagal Atenčanu do največjega uspeha v karieri. Sezono je Cicipas začel s senzacijo v Avstraliji, ko je izločil Federerja, končal jo je prav tako na spektakularen način, postal je prvi Grk z zmago na ATP Finals.

Lani je 193 centimetrov veliki Grk osvojil ''mali London'', turnir Next generacije v Milanu, kjer prav tako nastopa osem najboljših v letu do 21 let, nato pa z veliki koraki stopil na veliko sceno. Do današnjega dne je imel v lasti tri naslove na ATP turnirjih. Oba finalista sta na zaključnem dogodku v Londonu enkrat izgubila ter nista mogla priti do maksimalnih 1500 točk in 2,509,000 USD, predpostavljamo pa, da je mladi grški tenisač več kot zadovoljen s 1300 točkami in 203,000 USD manj.


Nitto ATP Finals
Kraj: London (VB)
Kategorija: 1500
Datum: 10.11.2019 - 17.11.2019
Žreb: S-8 D-8
Podlaga: Trda (dvorana)
Nagradni sklad: $9,000,000
http://www.barclaysatpworldtourfinals.com/

Finale:

6-Stefanos Tsitsipas (Greece) beat 5-Dominic Thiem (Austria) 6-7(6) 6-2 7-6(4)

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete