Fantastična igra Juvanove, a Kerberjeva v najdaljšem finalu sezone za las boljša

21.05.2022
STRASBOURG, FRANCIJA - 21-letna Kaja Juvan je v prvem finalu kariere na WTA turnirjih izgubila po maratonskem obračunu in treh podaljških.

Slovenska teniška zvezdnica Kaja Juvan je bila prvič v finalu turnirjev serije WTA. Na seriji 250 v Strasbourgu je brez izgubljenega niza prišla do zadnje stopničke in na poti izločila tudi prvopostavljeno Pliškovo, v boju za naslov pa jo je čakala Nwmka Angelique Kerber. Izkušena Nemka je na koncu po maratonskem obračunu zmagala s 7-6(5), 6-7(0), 7-6(5).

Vse čestitke Kaji, kljub temu da je ostala brez prvenca. V velukem finalu peščenega turnirja v Franciji se je spopadla s tekmico, ki je bila v 32. finalu kariere, nekdanji 1. igralki sveta in bila blizu, blizu lovoriki. Samo nekaj sreče ji je zmanjkalo, da bi padla tudi nemška teniška igralka, sicer 2. nosilka Strasbourga.

Za Kerberjevo je bil to 14. turnirski naslov, prvi na pesku po letu 2016 in domačem Stuttgartu. Bitka je trajala kar 3 ure in 16 minut, gre za najdaljši finale v letošnji sezoni. Ja, 81. igralka sveta je pričarala izjemen borbeni duh, ni se dala vse do konca, le dve točki je bila oddaljena od prve zmage v karieri, ki pa bo prišla slej kot prej.

Nemko, 22. na WTA lestvici, je Juvanova presenetila leta 2020 na OP Francije, tokrat ji je Kerberjeva vrnila. Uspelo se ji je izvleči po treh nizih, treh tajbrejkih. Slovenska igralka je v 1. nizu vodila 5-2 in imela žogo za niz pri 5-4, a sta odšli v podaljšano igro, v kateri je Kaja nadoknadila zaostanek 1/4, a do niza ji ni uspelo. Če je 1. niz trajal 59 minut, je drugi še tri minute dlje, JUvanova pa je tajbrejk dobila kar s 7/0 in vse skupaj popeljala v odločilni del, kjer je spet odločala podaljšana igra. Nemka si je priigrala dve zaključni žogi (6/4), izkoristila je drugo. 

"Bil je neverjeten boj. Kerberjeva je v svoji karieri toliko osvojila, bilo mi je v čast, upam, da bom nekoč uspelo vse to tudi meni'', je povedala Kaja na odru za finalistke.


Internationaux de Strasbourg
Kraj: Strasbourg (FRA)
Datum: 15.05.2022 - 21.05.2022
Kategorija: WTA 250
Podlaga: Pesek
Nagradni sklad: 251,750 USD
http://www.internationaux-strasbourg.fr/

Finale:

2-Angelique Kerber (Germany) beat Kaja Juvan (Slovenia) 7-6(5) 6-7(0) 7-6(5)

 

pripravil: L.S.

foto: facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete