Fed Cup: V soboto in nedeljo teniški spektakel v Kopru!

14.04.2011
Koper in športni park Bonifika bosta 16. in 17. aprila gostila veliki mednarodni teniški spektakel – Pokal Fed, v okviru katerega se bo naša ženska teniška reprezentanca pomerila s Kanado.

Po porazu proti Nemkam naše teniške igralke sedaj čaka boj za obstanek v II. svetovni skupini tega mednarodnega tekmovanja. In ker se vsi še kako dobro zavedamo, kako pomemben obračun bo to za našo teniško reprezentanco, se na Obali močno potrdili, da bo za ta veliki teniški dogodek pripravljeno vse tako kot je treba.

Intervju: Andreja Klepač

Pokal Federacij bo v Kopru tako potekal v športnem parku Bonifika, ki poleg nogometnega stadiona s tribunami, velikega in malega nogometnega igrišča z umetno travo, atletskega stadiona s šestimi tartanskimi atletskimi stezami, igrišč za odbojko in košarko, obsega tudi devet peščenih teniških igrišč in štiri igrišča z asfaltirano podlago. Naše in kanadske teniške igralke bodo loparje prekrižale na glavnem teniškem igrišču, kjer bo na tribunah prostora za 1.300 gledalcev.

Intervju: Maša Zec-Peškirič

Članice slovenske ženske teniške reprezentance se se na Obali, natančneje v Kopru, zbrale v soboto 11. aprila, ko je ekipa, ki jo vodi kapetan Iztok Božič, opravila tudi prvi trening. Poleg Polone Hercog, Katarine Srebotnik, Maše Zec-Peškirič in Andreje Klepač, sta se naši ekipi na treningih priključila še dva mlada slovenska ženska teniška upa Nastja Kolar in Tjaša Šrimpf.

Intervju: Polona Hercog

Pred našo žensko teniško reprezentanco so torej nadvse pomembni obračuni, ki bodo vplivali na nadaljnji položaj Slovenije v tem mednarodnem reprezentančnem teniškem tekmovanju. Zmagovalec v boju med Slovenijo in Kanado bo tako ostal v II. svetovni skupini Pokala Fed, medtem ko se bo poraženec moral preseliti v I. regionalno skupino. V primeru poraza naših teniških igralk, bi Slovenija nazadovala v I. Evroafriško skupino. Organizatorji se trudijo po svojih najboljših močeh, da bi naših dekletom zagotovili kar se da najboljše in najbolj optimalne pogoje za obračun s Kanadčankami, prav tako pa tudi naša dekleta še niso rekle zadnje besede. A še kako pomembna bo tudi podpora domače publike, na krilih katere lahko varovanke Iztoka Božiča premagajo svoje nasprotnice in ostanejo v II. svetovni skupini, kar je bil navsezadnje tudi cilj naše ženske teniške ekipe v tem letu.

Skupna tiskovna konferenca obeh reprezentanc

V torek sta se v Kopru, v hotelu Žusterna, predstavili ekipi Slovenije in Kanade. Medtem, ko je bila kanadska ekipa v popolni zasedbi, je v slovenski ekipi manjkala Katarina Srebotnik, ki se je prav v torek  vračala iz ZDA, kjer je prejšnji teden igrala na WTA turnirju v Charlestonu in se v dvojicah uvrstila v polfinale. Na tiskovni konferenci sta sodelovali tudi najmlajši članici naše širše ekipe, Nastja Kolar in Tjaša Šrimf. Kapetan naše reprezentance Iztok Božič je povedal, da je cilj ekipe zmaga nad Kanado. Zadovoljen je s pripravljenostjo igralk, za katero pravi, da je boljša kot je bila pred tekmo z Nemčijo. Vzdušje v ekipi je dobro, vse igralke se dobro počutijo in so zaenkrat zdrave. Sicer pa je nad pogoji za trening, ki jih imajo za dekleta, zelo zadovoljen. Polona Hercog, ki ima novega trenerja, Španca Martina Vilarja, je sicer nad začetkom sezone razočarana, a pravi, da jo je novi trener znal zmotivirati in ji je dal nov zagon za nadaljevanje sezone. Seveda si tako ona kot njene soigralke želijo čim bolj polne tribune in verjamejo, da bo vzdušje v Kopru pravo, teniško. Kanadski selektor Sylvain Bruneau ima nekaj težav z ekipo, saj se je poškodovala druga igralka Aleksandra Wozniak, ki je morala ostati doma, kljub temu pa na dvoboj gleda optimistično. Zaveda se, da ima Slovenija dobro ekipo, a kot je povedal, jo ima tudi Kanada, zato računa na srečanje s tesnim izidom. Gostje iz Kanade so povedali, da se na obali odlično počutijo. V petek ob 12. uri bo v Pretorski palači žreb vrstnega reda srečanj, ko bo odločeno kateri igralki bosta prvi prekrižali loparja.

Več o bližajočem se dvoboju Slovenije in Kanade si lahko preberete tudi na posebej pripravljeni strani, ki jo najdete tukaj.

 

pripravil: L.S. (vir: TZS, fedcup.si)

foto: TZS, fedcup.si

 

 


 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete